Sporten met een klein budget; voordelig in vorm blijven -

Sporten met een klein budget; voordelig in vorm blijven

Home » Gezond Bewegen » Sporten met een klein budget; voordelig in vorm blijven
Deel de vreugde!
  • 29
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Wil jij je conditie op peil houden door te sporten, maar heb je niet zo’n ruim budget? Je kunt ook lekker bewegen zonder duur sportschoolabonnement. Lees in onderstaande tips hoe je gemakkelijk kunt sporten met een klein budget oftewel, lees hoe je voordelig in vorm blijft.

Tip 1) De digitale ‘personal’ trainer

Een echte (live) personal trainer kost behoorlijk wat geld, maar gelukkig kun je ook gratis een digitale vinden. Lang leve internet. Je vindt hier een schat aan informatie over sporten. Zo zijn er filmpjes over trainingen en losse oefeningen of trainingsschema’s die je kunt downloaden. Ook complete workouts zijn beschikbaar. Dus hup..computer of laptop aan en bewegen maar. Je kunt ook een sportapp downloaden op je tablet of telefoon, zodat jouw ‘personal’ trainer altijd bij je is.

Tip 2) Gratis sportattributen

Als je voor een digitale trainer kiest, heb je vaak attributen voor de fitnessoefeningen nodig. Het is niet nodig direct naar de winkel te rennen, want vaak heb je deze spullen al in huis. Je moet er alleen even oog voor krijgen. Als alternatief voor handgewichtjes kun je bijvoorbeeld een flesje vullen met water of zand. Voor stepoefeningen werkt een traptrede net zo goed en Triceps dips kun je prima met je handen op een stoel doen. Wat je eventueel aan moet schaffen voor een effectieve thuis workout is een matje voor je harde vloer en een springtouw (of je leent deze van je buurmeisje of nichtje;-).

Tip 3) De sportoutfit

Je kunt prima sporten zonder dure sportkleding. Geregeld verkopen ze bij drogisterijen, warenhuizen of supermarkten sportkleding voor een zacht prijsje. Toch liever je favoriete, duurdere merk? Wacht tot de uitverkoop of speur naar koopjes op het internet. Bij sportschoenen dien je wel op te passen. Nu is het echter niet zo dat je per se voor de dure modellen moet gaan, om blessures te voorkomen. De prijs gaat blessures namelijk niet tegen. Als je gaat hardlopen is het wel aan te raden voor echte hardloopschoenen te kiezen. Tip: vraag naar modellen van vorig jaar. Deze zijn vaak afgeprijsd.

Tip 4) Bewegen zonder te sporten

Je hoeft niet per se te sporten om meer te bewegen. Volgens de Beweegnorm beweeg je voldoende als je minimaal vijf dagen in de week dertig minuten matig intensief beweegt. En dan wordt bedoeld een snellere ademhaling en een verhoogde hartslag. Wanneer je hard fietst, een paar trappen beklimt, flink doorwandelt of in de tuin werkt, gebeurt dit al. Pak je dus wat vaker de fiets en/of benenwagen, dan bespaar je geld en blijf je voordelig in vorm.

Tip 5) Met korting sporten

Wil je toch graag sporten in een sportschool met een klein budget? Informeer eens bij je werkgever of verzekeraar. Sommige zorgverzekeraars geven korting op een fitnessabonnement en er zijn werkgevers die een regeling met bepaalde sportscholen hebben, zodat werknemers hier voordeliger mogen trainen. Daarnaast bestaan er tegenwoordig ook veel budgetsportscholen en sportscholen waar je korting krijgt als je met het hele gezin komt sporten. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar dat je kunt sporten met een klein budget en daardoor voordelig in vorm kunt blijven, staat vast!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software