De voordelen van een middagdutje -

De voordelen van een middagdutje

Home » Gezond Lichaam » De voordelen van een middagdutje
Deel de vreugde!
  • 41
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lijkt het jou ook zo lekker om midden op de dag even je ogen te sluiten, maar durf je niet, omdat een middagslaapje alleen voor ouderen zou zijn? Naar de effecten van een middagdutje is al veel onderzoek gedaan en vele wetenschappers zijn het er over eens dat een middagslaapje een gunstige uitwerking heeft op het lichaam. Maar er zijn meer winsten te behalen met een middagslaapje. De voordelen van een middagdutje zetten we voor je op rij.

Slaaptekort haal je in met een middagdutje

Anno 2015 gaan we steeds later bed en slapen we dus niet genoeg. Je herkent het vast wel..je ligt in bed en beantwoordt nog snel even een berichtje, checkt je Facebook of kijkt toch nog even het laatste stukje film af. Een middagdutje is daarom dus de ideale oplossing om je slaaptekort in te halen. Let wel op; een middagslaapje is enkel een hulpmiddel en mag je niet als vervanging van structureel slaaptekort gaan gebruiken.

Een middagdutje geeft je productiviteit en sportiviteit een boost

Een middagdutje laat je productiviteit stijgen. Als je even twintig minuten een tukje hebt gedaan, ga je geconcentreerder werken, neem je informatie beter op en ben je dus productiever. Stel het eens voor aan je baas. Daarnaast zou een powernap eveneens voor je sportieve prestaties wonderen doen. Probeer het eens en doe een dutje. Als het goed is, bruis je daarna van de energie en kun je er dus flink tegenaan.

Een middagslaapje biedt uitstekende weerstand tegen ziektes

Het is bekend dat wanneer je niet genoeg slaapt, je sneller vatbaarder bent voor griepjes en verkoudheden. Als je voldoende slaapt, houd je ziektes onder controle dankzij de ontstekingsremmers in je bloed. Heb je dus iets te weinig geslapen de afgelopen dagen of voel je je regelmatig wat grieperig? Een middagdutje is dan een perfect excuus (hulpmiddel) om te zorgen dat de ontstekingsremmers in je bloed weer worden aangevuld en jij je weer op en top voelt.

Een prima opkikker voor je humeur

Er is tevens uit diverse onderzoeken gebleken dat een middagdutje ervoor zorgt dat je beter in je vel zit. En wie goed in zijn vel zit, voelt zich energieker, opgewekter en gaat vrolijker door het leven. Kan jouw humeur dus wel een opkikker gebruiken? Doe dan vooral ’s middags even je ogen dicht.

Tips voor een effectief middagdutje

Doe je middagdutje nooit na drie uur, maar bij voorkeur aan het begin van de middag. Ga ergens liggen waar je niet gestoord wordt. Doe eventueel de deur op slot en doe oordopjes in als je toch nog geluiden hoort. Neem geen laptop mee en zet vooral je telefoon uit. Slaap nooit langer dan een half uur en zet een wekker, omdat je anders in een te diepe slaap raakt, waardoor je juist oververmoeid wakker wordt. Als je eenmaal gewend bent aan het middagdutje heb je geen wekker meer nodig.

Een middagslaapje is natuurlijk niet voor iedereen hetzelfde. Maar, dankzij de vele voordelen van een middagdutje is het zeker het proberen waard!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software