Eten na het sporten -

Eten na het sporten

Home » Gezond Bewegen » Eten na het sporten
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ga jij graag een rondje hardlopen, sla je vaak een balletje op de tennisbaan of ben je regelmatig in de sportschool te vinden? Dan is het belangrijk dat je na al die inspanningen goed drinkt en eet. Dat je moet drinken na het sporten, dat weten we allemaal. We leggen je graag uit waarom het belangrijk is om ook goed te eten na het sporten. Welk effect heeft voeding op je gezondheid en welke voeding kun je het beste na het sporten kiezen. Welke sport je ook beoefent, zowel drinken als eten na het sporten is van groot belang.

Waarom goed eten na het sporten zo belangrijk is

Het is een misverstand om te denken dat je alleen maar goed moet drinken na het sporten. Natuurlijk verlies je door het zweten veel vocht en moet je dit tekort zo snel mogelijk weer aanvullen. Dat je drinkt is dus in ieder geval noodzakelijk, maar voeding mag eveneens niet worden vergeten. Tijdens het sporten wordt er op je lichaam een behoorlijke aanslag gepleegd. Spieren, gewichten en je conditie worden op de proef gesteld en je lichaam verbrandt heel wat voedingsstoffen. Het is belangrijk deze na het sporten weer aan te vullen. Spieren moeten na het sporten weer sterk worden, hiervoor hebben zij voeding nodig. Om je energieniveau weer op peil te krijgen, heb je koolhydraten nodig. Door alleen te drinken, vergeet je dus wat.

Fruit en eieren eten na het sporten

Er zijn diverse producten die je na het sporten kunt eten waardoor jouw spieren weer snel de oude zijn én die je energielevel opkrikken. Fruit bijvoorbeeld, een appel of een banaan. Deze kun je gewoon uit het vuistje eten of verwerken in een frisse smoothie. Bananen bevatten goede en snel werkende koolhydraten. Eet je dus een banaan, dan is je glucosegehalte snel weer op peil. Ook ananas is een echt wonderfruit. Maak bijvoorbeeld een shake van ananas, banaan en wat kokoswater, dan vang je twee vliegen in één klap (eten en drinken). Het eten van een eitje is lekker simpel, maar zeker doeltreffend. Eieren zitten namelijk bomvol proteïnen en vitamine D. Het maakt niet uit hoe je het eitje klaarmaakt, gekookt, gebakken als roerei, omelet of met wat verse bieslook als eiersalade.

Wat nog meer te eten na het sporten

Er zijn nog veel meer dingen die goed zijn om na het sporten te eten, bijvoorbeeld hummus. Oké, je moet het even klaarmaken, maar dan heb je wel een lekker en gezond gerecht. Hummus is een pasta die van kikkererwten wordt gemaakt. Dit gerecht bevat zowel koolhydraten als proteïnen, voedingsstoffen die je energiehuishouding weer op peil brengen. Hummus smaakt heerlijk op een pitabroodje of met wat rauwkost en is echt een goed gerecht als je stevige trek hebt na het sporten. Ook zalm eten is een goede optie. De omega-3 vetzuren zullen je spieren helpen snel te herstellen. Behalve dat het gezond is, is het ook nog eens snel klaar en natuurlijk erg lekker!

Na bovenstaande gelezen te hebben, zul je vast niet meer vergeten om te eten na het sporten.

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software