Vetverbranding verhogen - Gezond en Gewicht 2014

Vetverbranding verhogen

Home » Gezond Bewegen » Vetverbranding verhogen
Vetverbranding verhogen - Gezond en Gewicht
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

De werkende tip voor afvallen is je vetverbranding verhogen, want wie van die overtollige kilootjes verlost wil worden, zal vet moeten verbranden. Maar waarom lukt het dan toch vaak niet om blijvend gewicht te verliezen en komen we iedere keer opnieuw weer terecht in het jojo-effect?

Vetverbranding in het kort

Allereerst zullen we kort uitleggen wat nou eigenlijk je vetverbranding is. Het is de hoeveelheid vet dat tijdens lichamelijke processen door het lichaam wordt verbrand. Je lichaam moet 24 uur per dag hard werken. De longen, het hart, de stofwisseling, alles moet zonder problemen lopen. Brandstof houdt het lichaam draaiende en deze brandstof wordt uit vet gehaald, dit noemen we de vetverbranding.

Overtollig vet dijt je lichaam uit

Wanneer er teveel vet in het lichaam aanwezig is, bij overgewicht, wordt niet alles als brandstof gebruikt. Het teveel aan vet wordt in vetcellen opgeslagen. Deze worden vervolgens groter en groter en gaan uitbreiden. Het gevolg is dat het lichaam zich uit gaat zetten en we dikker worden.

Tips om je vetverbranding te verhogen

Wie af wil vallen, gaat meestal op dieet, zodat er minder calorieën binnenkomen en de opslag van vet wordt verminderd. Je moet echter weten dat ons lichaam erg slim is, want zodra er enige tijd weinig energie binnenkomt, schakelt hij over naar de spaarstand. De grondstofwisseling wordt verlaagd en het energieverbruik beperkt. Vervolgens wacht je lichaam op betere tijden dus wanneer je weer wat meer gaat eten, zal dit eten direct als vet opgeslagen worden. En daar is het bekende jojo-effect.

Gelukkig zijn er enkele dingen die je kunt doen om je vetverbranding wel te verhogen.

Sporten

Sporten staat natuurlijk met stip boven aan. Sporten in combinatie met diëten is misschien wel de meest doeltreffende manier om af te vallen. Dus kom uit je luie stoel en ga aan de slag!

Bezoekje aan de sauna

Heb je even geen zin om te sporten? Ga dan een dagje relaxen in de sauna. Je vetverbranding wordt dan namelijk een tandje hoger gezet. Bovendien is een dagje sauna goed voor je algehele gestel.

Water stilt de trek

Wanneer je trek hebt, kun je beter een groot glas water drinken dan grijpen naar de koektrommel. Door water te drinken, stil je je trek. Drink bij voorkeur ook direct na het opstaan een glas lauw water. Dit geeft energie en brengt je darmen op gang.

Eet gerechten met bonen

Bonen zijn uitermate geschikt om je gewicht op peil te houden. Ze barsten van de gezonde voedingsstoffen, zitten boordevol vezels, zijn rijk aan plantaardige eiwitten en bevatten weinig vet. Bonen vullen goed dus door bonen te eten, ben je langer verzadigd.

Naar buiten voor een frisse neus

Het komt soms voor dat je net hebt gegeten en al vrij snel daarna weer trek krijgt. Dit zou een tekort aan zuurstof kunnen betekenen. In plaats van naar eten te grijpen, kun je beter even naar buiten gaan voor een frisse neus. Na een paar keer diep ademhalen, zal je trek zeker verminderen.

En tot slot kunnen we je nog vertellen dat je vooral veel moet lachen, want lachen verhoogt je vetverbranding!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software