Gezellig & gezond de decembermaand in -

Gezellig & gezond de decembermaand in

Home » Gezond Eten » Gezellig & gezond de decembermaand in
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nog een paar dagen en dan breekt de decembermaand weer aan. In december genieten we allemaal van veel gezelligheid en extra lekker eten tijdens Sinterklaas, met Kerst en natuurlijk rond Oud & Nieuw. Borrels, uitgebreide brunches, royale diners, pepernoten, chocolade, oliebollen, suiker, de nodige alcohol en soms niet altijd voldoende nachtrust. Niet echt de gemakkelijkste tijd dus, als het aankomt op je gezondheid.

Toch kan ook jij dit jaar gezond en verantwoord genieten tijdens deze feestmaand. Hoe? Dankzij onze simpele tips ga jij gezellig en gezond de decembermaand in.

Fruit in plaats van snoepdecoratie

Als je van je zelf weet dat je niet van al die heerlijke chocolade af kunt blijven, dan kunnen we je zeggen dat je beter niets in huis kunt halen. Maar, wil je toch voor de ‘gezelligheid’ iets op tafel zetten, zet dan eens een paar schaaltjes met verschillend fruit op tafel. Eetbaar fruit staat net zo gezellig als pepernoten en kerstkransjes.

Een vleesloos dagje

Elke dag vlees eten is in de maand december ook echt niet nodig. Vaak eet je met de kerstdagen extra vlees dus je kunt gedurende de maand gerust ook enkele vleesloze dagen inlassen. Kies op die dagen voor bijvoorbeeld groene groenten. Deze bevatten tal van gezonde stoffen. Kun je echt niet zonder je stukje vlees? Overweeg dan eens voor een vleesvervanger te gaan.

Eet rustig, geniet ervan en stop met eten als je vol zit

Tijdens de feestdagen eten we meestal exclusieve gerechten die we door het jaar heen niet vaak eten. Lekker eten kan een grote vijand zijn, want de kans bestaat dat je, terwijl je eigenlijk al vol zit, maar door blijft eten. En een te volle maag voelt echt niet fijn. Stop dus met eten als je verzadigd bent. Tijdens het eten, neem je de tijd. Wie rustig eet, proeft de smaak veel intenser. Zo geniet je veel meer van al het lekkers en je lichaam is eerder verzadigd. Een win-win situatie dus!

Las balansdagen in

Ben je je flink te buiten gegaan tijdens het sinterklaasfeest of tijdens het heerlijke kerstdiner? Las dan gewoon een balansdag in. Door wat minder te eten, krijg je niet alleen minder calorie├źn binnen, je lichaam krijgt ook de kans de grotere hoeveelheden eten van de dag ervoor goed te verwerken. Kies voor fruit, groente, soep, een licht ontbijt en drink veel water en thee tijdens je balansdagen.

Beperk hapjes en alcohol

De gezellige dagen in december staan vaak ook in het teken van lekkere hapjes en alcohol. Natuurlijk kun je gerust een paar glaasjes wijn drinken tijdens alle feestelijkheden, maar probeer op de andere dagen alcohol te laten staan. Met hapjes geldt, dat je niet alles hoeft eten. Kleine hapjes verzadigen snel. Zonde toch als je nog aan kerstdiner moet beginnen. De kans bestaat dan namelijk dat je veel te veel gaat eten en overvol raakt. Beperk je dus met de hapjes.

Uitbuiken tijdens een wandeling

Ga dit jaar na een uitgebreid feestdiner eens niet met je broek los achterover op de bank hangen, maar trek je schoenen aan voor een korte wandeling. Uitbuiken tijdens een wandeling zorgt ervoor dat je volle gevoel als sneeuw voor de zon weer verdwijnt.

Met bovenstaande tips hoef jij niet te vrezen voor december en ga je gezond en gezellig de decembermaand tegemoet.

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software