Verleidingen weerstaan; zo doe je dat! -

Verleidingen weerstaan; zo doe je dat!

Home » Gezond Eten » Verleidingen weerstaan; zo doe je dat!
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Is het geen Pasen, dan is het wel Kerst of Valentijnsdag. Ook is er telkens weer iemand jarig of is er ergens een feestje. Kortom, er is altijd voldoende te snoepen. Nu kan het echt geen kwaad om je af en toe aan een lekker stuk taart, een handje borrelnootjes of een paar heerlijke bonbons tegoed te doen, zolang je niet overdrijft. Heb jij weleens moeite om nee te zeggen en weerstand te bieden tegen al die dagelijkse smaakvolle verlokkingen? Lees dan verder, want verleidingen weerstaan, doe je zo!

Volgens het gezegde; van uitstel komt afstel

Ken je het gezegde ‘van uitstel komt afstel?’ Dat kun je op je lekkere trek (als je in de verleiding komt) ook toepassen. Heb je trek in iets lekkers, stel het dan uit. Neem je bijvoorbeeld voor om dat toetje na het avondeten een half uur later te nemen. Vaak vergeet je het dan gewoon. Heb je toch zin in iets lekkers? Probeer dan je portie te halveren. Ook op je werk kun je dit toepassen. Wanneer iemand trakteert, kun je aangeven later misschien wat te nemen. Op die manier sla je twee vliegen in één klap. Je weigert beleefd en als je de hele dag druk bent met je werk, zal je het stukje taart vergeten.

Vooruit denken

Probeer je hersenen te trainen in het vooruit denken. Vaak baal je als je veel gegeten hebt. Je zit dan zo vol dat je soms nog met een opgeblazen gevoel naar bed gaat. Wanneer je nu overdag wilt snacken, probeer dan aan dat moment te denken en zeg tegen jezelf dat je je een stuk beter zult voelen als je nu niets neemt. Wanneer je een paar keer hebt ervaren hoe het is om iets niet te nemen én hoe je je dan ’s avonds voelt, zul je inzien dat het de moeite waard is. En kun je de verleiding toch een keer niet aan, zolang je de balans weet te houden is er nog geen man overboord.

Afleiding zoeken

Jezelf afleiden om verleidingen te weerstaan is ook een uitstekend hulpmiddel. Je kunt op verschillende manieren afleiding zoeken, bijvoorbeeld door te bewegen. Ben jij iemand die hangend op de bank voor de tv uit verveling of gewoonte gaat eten/snoepen? Voorkom dit dan door te gaan bewegen voor de tv of op de bank. Wil je toch iets te knabbelen hebben bij je favoriete programma? Probeer het dan eens met fruit. Snijd partjes van een appel of kies voor mandarijnen of druiven die je één voor één opeet. Door langzaam te eten ben je langer bezig, waardoor je snacktrek verdwijnt.

Altijd nee zeggen is niet nodig

Het is niet nodig om altijd nee te zeggen tegen al dat lekkers. Neem je bijvoorbeeld voor om per twee traktaties één keer ja te zeggen. Dit scheelt je toch mooi de helft van de traktaties per jaar. Je kunt daarnaast op een verjaardag ook de ene keer kiezen voor een stukje taart en de andere keer voor wat nootjes. Door af en toe te zondigen kun je bovendien veel beter alle verleidingen weerstaan.

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software