Hartige Sinterklaasbroodjes! -

Hartige Sinterklaasbroodjes!

Home » Gezond Eten » Hartige Sinterklaasbroodjes!
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Het heerlijk avondje is gekomen en dat betekent voor velen vooral een heerlijke avond vol zoetigheid. Pepernootje hier, chocoladeletter daar, marsepein en speculaas. Maar het is ook leuk om iedereen te verrassen en eens iets heel anders voor te schotelen tijdens deze gezellige avond.

Terwijl ik op zoek was naar originele en lekkere Sinterklaasrecepten stuitte ik bij Boekhandel Roodbeen op Het grote Sinterklaas Kookboek van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jagt. Hierin staan wel 100 vrolijke recepten voor (en ge├»nspireerd door) Sinterklaas. Van schoencadeautjes tot klassieke gevulde speculaas, van discosuikerharten voor kids tot een Sintborrel voor de volwassenen. Er staan leuke idee├źn in om op het heerlijk avondje bijvoorbeeld eerst met zijn allen om de tafel te gaan voor een pan hartige hachee of te genieten van lekkere Sint-tapas. Hartstikke leuk!

Ik heb in het boek een origineel Sinterklaasrecept gevonden voor gezonde, hartige Sinterklaasbroodjes, die super simpel te maken zijn en er ook nog eens heel vrolijk uit zien. Heerlijk als borrelhapje of bijgerecht. De kinderen kunnen ook heel goed meehelpen bij het bereiden van deze broodjes.

Kookboek-vrijstaand-web

Sinterklaasbroodjes

Borrelhapje, 24 stuks
3 trostomaten
4 eieren, hardgekookt
1 wit of bruin stokbrood
tube mayonaise
tube ketchup
2 eetlepels kappertjes, olijfjes of krentjes, voor de oogjes
eiersnijder

Bereiden

Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Halveer elk partje in de breedte zodat je 2 mijtertjes krijgt.

Snijd de eieren met de eiersnijder in de lengte in plakjes. Snijd het stokbrood schuin in 24 sneetjes.

Leg de sneetjes brood op een grote schaal of plank. Leg aan de onderkant van elk sneetje stokbrood een plakje ei als gezicht en baard. Leg aan de bovenkant van het ei een stukje tomaat als mijter. Spuit met mayonaise een kruis op de tomatenmijtertjes. Maak oogjes en een mond met de ketchup. Leg kappertjes, stukje olijf of krentjes op de oogjes.

Bereidingstijd: 20 minuten

Meer inspiratie?

Zoek je hiernaast nog meer feestelijke recepten, dan kun je ook kijken bij Kook Jij, waar je volop inspiratie kunt vinden. Ze hebben voor Sinterklaas zelfs een speciale pagina met Sinterklaasrecepten! Natuurlijk help ik je ook graag aan een speciaal dagmenu om gezellig, maar toch gezond en verantwoord te kunnen genieten van deze feestdag.

 

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software