Voedingstips tegen voorjaarsdips -

Voedingstips tegen voorjaarsdips

Home » Gezond Eten » Voedingstips tegen voorjaarsdips
eten met kinderen
Deel de vreugde!
  • 15
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

De meeste mensen worden vrolijk van het voorjaar. Sommige raken juist in een dip, de welbekende voorjaarsdip. Heb jij last van voorjaarsmoeheid? Er zijn enkele dingen die je kunt doen om snel weer van die sombere gevoelens af te komen. Voeding speelt daarbij een belangrijke rol. Met onze (voedings)tips ben jij snel weer uit je voorjaarsdip.

Een goed ontbijt is het halve werk

Je dag fit en energiek starten, begint met een goed ontbijt. Je energiereserves zijn na een hele nacht slapen zo goed als leeg. Ontbijten zorgt ervoor dat je motor weer op gang gebracht wordt. Het brengt je stofwisseling op gang en voorkomt bovendien dat je in de loop van de ochtend (lekkere) trek krijgt.

Houd je bloedsuikerspiegel constant

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je bloedsuikerspiegel constant blijft, zeker omdat je al wat lusteloos bent door je voorjaarsdip. Een hoge bloedsuikerspiegel zorgt voor veel energie, met een lage word je nog lustelozer en vermoeider. Met de juiste voeding kun je jouw bloedsuikerspiegel constant houden. Koolhydraten spelen hierbij een grote rol. Deze zijn in twee groepen te verdelen, de snelle en langzame koolhydraten.

De snelle koolhydraten kun je beter vermijden, want deze zorgen voor een snelle stijging en daling van je bloedsuikerspiegel. Deze vind je in onder meer frisdranken, koek, snoep, taart en witbrood. Eet dus vooral producten met langzame koolhydraten. Deze zorgen voor een gelijkmatige stijging en daling. Je vindt langzame koolhydraten bijvoorbeeld in volkorenbrood, fruit, groente en walnoten.

Laat cafeïne links liggen

Sommige mensen grijpen snel naar een energieopwekkend drankje als ze zich moe en lusteloos voelen. In dit soort drankjes zit veel cafeïne, net als in koffie en dat zorgt voor een oppeppend effect. Hoe verleidelijk deze drankjes ook zijn, probeer ze te vermijden. Ze geven je alleen geestelijk een boost. Lichamelijk verandert er weinig. Zodra het effect is uitgewerkt, ben je helaas weer terug bij af.

Bovendien zitten deze drankjes vol met suiker en zijn ze calorierijk. Je moet er toch niet aan denken dat je ook nog een paar kilo aankomt terwijl je in een voorjaarsdip zit? Laat daarom cafeïnehoudende drankjes lekker links liggen.

Zorg voor voldoende vitamines en mineralen

Van te weinig vitamines en mineralen kun je moe worden. Vitamine C en E dragen bij aan een goede weerstand en vitamine B is belangrijk voor je energiehuishouding. Krijg je dus niet voldoende van deze vitamines binnen, dan kun je lusteloos en vermoeid raken. Zorg daarom dat je gezond en gevarieerd eet. Producten als fruit, groente, vlees, noten, graan en brood zitten boordevol vitamines.

Geef je energie een boost

Ben jij je voorjaarsdip zat? Geef je energie dan snel een boost en maak een lekker smoothie van het sap van een kiwi, aardbeien, zwarte bessen en/of een sinaasappel. Fruitsoorten die boordevol vitamine B, C en E zitten. Daarnaast kun je een groentegerecht van prei, broccoli, bloemkool, doperwten, spinazie en raapstelen maken. Super gezond! Eet er een paar gekookte aardappelen bij voor de nodige vitamine C en je energie krijgt een flinke boost.

Tot slot zorgt bewegen in de buitenlucht ook voor meer energie. Je krijgt meer zuurstof en je ervaart minder stress. Hopelijk ben jij met onze tips tegen voorjaardips snel weer fit en energiek.

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software