Weinig energie? Wij geven je tips -

Weinig energie? Wij geven je tips

Home » Gezond Bewegen » Weinig energie? Wij geven je tips
Deel de vreugde!
  • 7
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Voel jij je regelmatig moe, futloos, slapjes en/of uitgeput? Kan je wel wat energie gebruiken? Herpak jezelf en volg onze tips, zodat ook jouw energiepeil een flinke boost krijgt.

Tip 1) Elke dag even lekker naar buiten

Zeker tijdens de winterperiode blijven we liever met z’n allen binnen bij de verwarming. Hier krijg je echter weinig energie van. Juist de frisse buitenlucht geeft je energielevel een flinke oppepper. Je lichaam functioneert het beste als het zuurstof krijgt. Dit betekent iedere dag even lekker naar buiten om wat licht te pakken en de frisse lucht in te ademen.

Tip 2) Zorg voor voldoende voedingsstoffen

Eet gevarieerd en met regelmaat, zodat je lichaam voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Om meer energie te krijgen, kun je het beste gezond en vers voedsel eten, want dan hoeft je lichaam weinig afvalstoffen af te voeren. Eet goede vetten en let erop dat je genoeg vitaminen tot je neemt. Vergeet daarbij niet om dagelijks voldoende water te drinken.

Tip 3) Geef kleur aan je leven

Weet je dat kleuren je meer energie geven? Bepaalde zenuwcellen in je hersenen worden door kleur geactiveerd, met als gevolg een flinke energiestoot. Schenk dus aandacht aan je kleding en draag niet alleen zwart of grijs. Wees gerust, want je hoeft echt niet dagelijks bontgekleurd door het leven te gaan. Een gekleurd shirtje of sjaaltje is al genoeg om je zenuwcellen te prikkelen.

Tip 4) Kom in beweging

Sporten in de buitenlucht is niet alleen goed voor de zuurstof. Tijdens sportieve inspanningen maak je tevens het hormoon endorfine aan. Dit stofje geeft ons een gelukzalig gevoel, iets wat je dus wel kunt gebruiken als je je moe en lusteloos voelt. Van sporten krijg je tevens energie en word je fit. Dus trek je hardloopschoenen maar aan, haal je fiets maar uit de schuur of doe een dansje in de tuin!

Tip 5) Zorg voor ontspanning en pak je rust

Behalve voldoende bewegen in de buitenlucht en gezond eten, heeft je lichaam ook zijn rust nodig. Zorg daarom dat je voldoende slaapt en pak tussen je drukke werkzaamheden af en toe een kwartiertje rust om je hoofd leeg te maken. Een vast ritme van in- en ontspanning is de formule om energiek je dag door te komen. Probeer het maar!

Tip 6) In het licht stappen

Niet alleen de zuurstof die we buiten inademen heeft ons lichaam nodig, ook het buitenlicht heeft een belangrijk aandeel om goed te functioneren. Uit buitenlicht, voornamelijk zonlicht, haalt ons lichaam vitamine D, die weer zorgt een goede weerstand en sterke botten. Pak daarom als het even kan ieder zonnestraaltje mee. Een daglichtlamp is een mooi alternatief. Hiermee haal je het licht naar binnen.

Tip 7) Snoep verstandig, eet een stukje chocola

Niet zo goed voor de lijn, maar wel goed voor het op peil brengen van je energievoorraad is chocola. Cacao geeft ons een goed gevoel. Van het natuurlijke antioxidant worden we gelukkig en blij. De calorieën in chocola vullen je voorraad energie weer aan. We kunnen dus met recht zeggen dat chocola de ideale snack is om je energie een boost te geven, maar overdrijf het niet!

Heb je zelf nog tips waar je meer energie van krijgt? Deel ze met ons!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software