Help! Ik heb een hekel aan sporten! -

Help! Ik heb een hekel aan sporten!

Home » Gezond Bewegen » Help! Ik heb een hekel aan sporten!
Deel de vreugde!
 • 10
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Veel mensen zijn van mening dat je verplicht moet gaan sporten wanneer je af wil vallen.  Het is zeker goed om te sporten op het moment dat je wat overtollige kilo’s kwijt wil, het is sowieso goed voor je om te sporten. Sporten zorgt ervoor dat je spiermassa toeneemt waardoor je vetverbranding hoger wordt. Sporten zorgt voor ontspanning en sporten zorgt ervoor dat je stofwisseling op een peil blijft wanneer je minder gaat eten. Er zijn genoeg redenen om wel te sporten maar 1 ding is zeker. Als je een hekel hebt aan sporten dan hou je het op de lange termijn niet vol, het staat je tegen en dat is wat we nou precies NIET willen bereiken. We willen toe naar een leefstijl die voor jou WEL vol te houden is. Er zijn genoeg andere manieren om ervoor te zorgen dat je voldoende beweging krijgt.

Tips om meer te bewegen:

Tip 1: Parkeer je auto een paar straten verder op.

“Belachelijk, wat heeft dat nou voor nut”, is wat je misschien denkt als je dit leest. Toch is het zo dat heel veel kleine beetjes al helpen.  Wanneer we veel van deze kleine beweegmomenten meepakken, zorgen we ervoor dat we al heel wat meer bewegen dan we normaliter deden. Dus niet twijfelen, niet denken “dat is stom” of “collega’s zullen wel denken”. Gewoon doen!

Tip 2: Ga drie keer in de week lekker een stuk wandelen na het avondeten.

Je hebt misschien een lange werkdag gehad, in huis moet ook nog het een en ander gebeuren of er is een leuke serie op de tv. Genoeg excuses om de deur niet meer uit te gaan! Probeer het eens, het hoeft niet lang te zijn, even een half uurtje de buitenlucht in. Niet alleen lichamelijk is dit gezond, je zal merken dat het in zijn geheel ontspannend werkt. En nog leuker, neem de rest van het gezin ook mee!

Tip 3: Neem je lunch niet mee naar kantoor maar neem je lunch mee naar buiten.

De pauze die je hebt op je werk wordt lang niet altijd echt als pauze benut. Toch heb je je pauze nodig om even te ontspannen, nieuwe energie op te doen en ervoor te zorgen dat je lichaam de juiste voedingsstoffen binnen krijgt om ook de rest van de dag weer optimaal te functioneren. Je pauze is een geweldige gelegenheid om ook direct een beetje beweging mee te pakken, wat doe je anders dat uur? Misschien klets je graag wat bij met collega’s over iets anders dan werk, vraag je collega’s mee. Praten en wandelen gaat heel goed samen!

Wat zijn jouw tips om niet te sporten en toch te bewegen? Laat ze hier achter middels een reactie. Bedankt en succes weer iedereen!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Reacties

 1. Truus van der Valk on 27 juli 2013 at 14:58 said:

  Heerlijk, na het eten even wandelen. Bedankt voor de tip!

 2. Miranda Schelpen on 30 juli 2013 at 20:45 said:

  3 geweldige tips! Ik volg ze al op en ze werken fantastisch! Ik voel me gewoon al beter

 3. Ashley Horst on 1 augustus 2013 at 19:10 said:

  Ik geef toe, ik vond de tips een beetje dom in het begin. Maar nu ik ze volg geven ze toch wel een hoop effect. Bedankt !!

 4. Johanna van der Graaf on 5 augustus 2013 at 11:22 said:

  Zo simpel, maar ook zulke goede tips! Ik ga ze zeker gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software