De liefde van de man gaat door de maag, het ultieme Valentijns diner -

De liefde van de man gaat door de maag, het ultieme Valentijns diner

Home » Gezond Eten » De liefde van de man gaat door de maag, het ultieme Valentijns diner
Deel de vreugde!
  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

De liefde van de man gaat door de maag. Dat is algemeen bekend lijkt mij. Stiekem is een vrouw net zo makkelijk te verleiden met een hapje en een drankje. Dus, met de meest romantische dag van het jaar voor de deur, wordt het tijd om eens flink uit te pakken voor je geliefde of lover-to-be. De grote vraag, wat ga jij jouw Valentijn voorschotelen? Hier mijn favoriete viergangen Valentijns menu.

Tintelend aperitief

Met stip op nummer 1 is de oester. Dit zintuigprikkelende geschenk uit de zee is hét afrodisiacum bij uitstek. Doordat deze glibberige goedheid vol zit met zink voel je je fit en vol met energie. En je date dus ook. Samen met een glaasje bubbels is dit een uitmuntend aperitief voor een onvergetelijke avond.

Verleidelijk voorgerecht

Als voorgerecht zou ik kiezen voor een klassieke rundercarpaccio. Die vooral opvalt door zijn donker rode kleur. De kleur van de liefde. Garneer de carpaccio met rucola, pijnboompitten en een dressing van olijfolie. Rucola zit vol met antioxidanten en mineralen, super voor het lichaam. Pijnboompitten wederom net als de oesters vol met zink. Olijfolie voor een gezond hart, goeie bloedsomloop én een gezonde hormoonproductie. Topgerechtje dus!

Hemels hoofdgerecht

Vaak moet het klapstuk van de avond het hoofdgerecht zijn. Nu heb je misschien wat anders in gedachte, maar het hoofdgerecht kan daar zeker aan bijdragen. Mootje zalm bijvoorbeeld. Boordevol met omega 3. Gezond van top tot teen. Lekker met een pastaatje erbij. Kan niet missen!

Dromerig dessert

Het dessert is wat mij betreft een open deur: Warme kersen, vanille ijs en slagroom. Kersen zijn simpelweg superfood. Vol met goedheid voor het héle lichaam. Combineer met vanille ijs en een dot donzige slagroom en jouw laatste gerecht is als Cupido’s pijl. Wat is er nou romantischer dan elkaar die kersen te voeren en al knoeiend jullie diner af te sluiten.

Energiek einde

Voel je je vol en weinig verleidelijk na dit 4-gangen diner waar je je vingers bij aflikt? Serveer twee espresso’s met een stukje pure chocolade of bonbon. De cafeïne geeft je net dat beetje energie wat je nodig hebt. De chocolade het laatste zetje.

Dus, zet hem op, verleid jouw Valentijn en maak er een fantastische avond van!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software