Dag winter, hallo lente -

Dag winter, hallo lente

Home » Gezond Lichaam » Dag winter, hallo lente
goede gezondheid
Deel de vreugde!
  • 24
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nog even en de lente gaat weer officieel van start. Hoogste tijd dus om de winterblues van ons af te slaan en het voorjaar te omarmen. Wil jij ook energiek de lente tegemoet? Genieten van de eerste zonnestralen, de frisse lentegeuren en de dagen die lengen? Geef dan je energiehuishouding een flinke boost met onze tips en zeg maar dag tegen de winter!

De bekende voorjaarsschoonmaak

Erg cliché, maar de traditionele voorjaarsschoonmaak geeft je echt nieuwe energie. Een frisse start om de lente tegemoet te gaan. Maak niet alleen je huis schoon, maar ruim tevens op, gooi ‘rotzooi’ weg en/of vernieuw. Op deze manier haal je het zonnetje in huis en gooi je de winter eruit. Zeg nou zelf; een fris en opgeruimd huis geeft jou toch ook een fijn en blij gevoel?

Het voorjaar op de menukaart

Het is belangrijk dat je het hele jaar door vers, gezond en gevarieerd eet. Maar nu de lente op komst is, kun je de wat zwaardere winterkost vervangen door typische lentegroenten- en fruit. Deze seizoensproducten zijn tevens super goed voor je, want ze zitten bomvol gezonde vitamines en mineralen. Dat wordt weer volop smullen van aardbeien, waterkers, sla, tomaten, broccoli, rabarber en asperges. Met de lente op je menu ga jij fit en vitaal het voorjaar in.

Begin je dag fris en fruitig

Wil jij de lente energiek tegemoet gaan? Start dan dagelijks je dag met een portie lichamelijke beweging. Je bloedsomloop wordt hiermee niet alleen geactiveerd, je lichaam maakt tevens het hormoon endorfine aan, een stofje waar je blij en fit van wordt. Wees gerust, je hoeft je echt geen uren in het zweet te werken om je dag fit te beginnen, want met circa tien minuten rek- en strekoefeningen, opdrukken en touwtje springen start jouw voorjaar fris en energiek.

Stap de buitenlucht in

Behalve je dag starten met fysieke beweging, is het natuurlijk ook heerlijk om tijdens de eerste zonnestralen lekker de buitenlucht op te zoeken. Een rondje fietsen of skaten terwijl je de gezonde voorjaarslucht inademt of genieten van het zonlicht tijdens een wandel- of jogrondje terwijl je huid vitamine D aanmaakt. Door de buitenlucht in te stappen raak je bovendien die extra winterkilootjes kwijt. Je voelt je snel fit en vitaal.

Het voorjaar in huis halen

Het voorjaar heeft heel veel moois te bieden. Door een stukje van dit heerlijke seizoen in huis te halen, ga jij je ook zeker gelukkiger voelen. Luister bijvoorbeeld ’s morgens als je wakker wordt eens naar het gekwetter van de vogeltjes. Zet voorjaarsbloemen neer en open je ramen zodat die heerlijke lentegeuren je huis kunnen verfrissen. Geniet van al deze vrolijkheid en je voelt je gegarandeerd een stuk energieker en blijer.

Tot slot, maar dat geldt eigenlijk het hele jaar door. Ook in de lente heeft je lichaam de juiste brandstoffen nodig om tijdens de dag goed te presteren. Sla dus niet langer je ontbijtje over. Zorg daarnaast dat je voldoende water drinkt, want ook daar doe jij je lichaam in het voorjaar een groot plezier mee. Probeer het maar eens en zeg; Dag winter, hallo lente!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software