Slank je trouwjurk in? Tips om voor je bruiloft af te vallen

Slank je trouwjurk in? Tips om voor je bruiloft af te vallen

Home » Gezond Gewicht » Slank je trouwjurk in? Tips om voor je bruiloft af te vallen
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

De mooiste dag van je leven komt steeds dichterbij, maar plotseling is het er; zo’n vetrolletje dat voorzichtig over je broekband kruipt. Help, wat nu? Nog snel even afvallen voor je trouwdag is niet het allerbelangrijkste, maar je wilt er op je bruiloft natuurlijk wel goed uitzien. Sla niet als een waanzinnige aan het crashdiëten. Vergeet niet dat de trouwplanning ook vooral een leuke tijd moet zijn. Je komt al een heel eind door op je voeding te letten en eens iets vaker de fiets te pakken. Wanneer je onze tips dan ook nog ter harte neemt, ga jij vast en zeker slank je trouwjurk in.

Tip 1: Alleen een reëel doel is haalbaar

Bekijk hoeveel tijd je nog hebt tot je bruiloft en stel dan een doel dat haalbaar is. Als je bijvoorbeeld altijd volslank bent geweest, dan is het niet echt realistisch dat je wilt trouwen in maatje 36. Moet je je trouwjurk nog uitzoeken? Spreek dan voordat je de jurk gaat uitzoeken een datum en een realistisch gewicht met jezelf af. Heb je de trouwjurk al gekocht? Overleg dan met de bruidsmodewinkel hoeveel je nog af kunt vallen, zodat zij nog de tijd hebben om de jurk aan te passen.

Tip 2: Ga niet crashdiëten

Je denkt misschien je slag te slaan door flink te gaan diëten, zodat je binnen korte tijd veel gewicht verliest. Op korte termijn zullen de kilo’s er inderdaad afvliegen, maar de gevolgen op langer termijn zijn minder fijn, omdat je lichaam niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt als je te weinig eet. Je lichaam gaat tijdens een crashdieet bovendien in de energiebesparende modus. Wanneer je weer normaal gaat eten zal je stofwisseling je eten minder snel verbranden, waardoor de kilo’s er binnen no time weer aanvliegen. Zonde toch? Blijf daarom gewoon eten, maar neem wat kleinere porties. Als je daarnaast veel fruit en magere producten eet, mag je ook echt nog wel een tussendoortje.

Tip 3: Sla geen ontbijt over

Je kent het misschien wel; de wekker gaat, geen zin om op te staan dus blijf je tot het allerlaatste moment liggen, waardoor je moet haasten om op tijd te komen en het ontbijt voor de verandering maar weer eens overslaat. Niet meer doen! Je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Door rustig even te ontbijten, komt je stofwisseling goed op gang. Start je dag daarom met bijvoorbeeld een sneetje volkorenbrood en wie geen broodeter is, kan fruit of yoghurt met muesli nemen.

Tip 4: Slaap voldoende

Probeer voor een goede nachtrust te zorgen, omdat je dan minder kans op overgewicht loopt. Je lichaam maakt tijdens je slaap het hormoon leptine aan. Dit hormoon zorgt voor een verzadigd gevoel na het eten. Als je dus weinig slaapt, maak je ook niet zo veel van dit hormoon aan, waardoor je meer trek hebt en minder snel vol zit. Het verschilt natuurlijk per persoon hoeveel slaap iemand nodig heeft, maar onder een gezonde nachtrust kan alles vanaf 6,5 uur worden gerekend.

Tot slot is het tevens belangrijk dat je voldoende water drinkt, genoeg beweegt en jezelf eens lekker beloont als je op de goede weg bent. En dan niet alleen met een schouderklopje, maar een lekker stukje taart of chocolade mag ook echt wel. Vergeet niet dat je aanstaande met je wil trouwen zoals je bent of je nu wel of niet slank je trouwjurk ingaat. Bovendien staat een speciaal voor jouw lichaam gemaakte trouwjurk sowieso al goed!

Welke tips heb jij voor een slanke bruiloft? Deel ze met onze lezers hieronder of wil jij zelf afvallen voor je bruiloft? Neem dan direct contact op!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software