Gezonde Vakantietips - Gezond Gewicht

Gezonde Vakantietips

Home » Gezonde Lifestyle » Gezonde Vakantietips
Gezonde Vakantietips gezond gewicht
Deel de vreugde!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Wanneer je op vakantie gaat, wil je natuurlijk overal optimaal van genieten, zo ook van al dat lekkere eten. Aan de andere kant wil je natuurlijk ook wel een beetje op gewicht blijven. In het buitenland bestaat meestal een ander voedingspatroon, de mensen gaan anders met hygiëne om en voordat je het weet, zit je het overgrote deel van je vakantie op het toilet of zie je na je vakantie tot je grote schrik dat de weegschaal aardig wat kilootjes meer aangeeft. Maar wees niet gevreesd, want de volgende tips zorgen ervoor dat je toch optimaal van je vakantie kunt genieten.

Pas op met alcohol

Dit geldt natuurlijk altijd en niet alleen tijdens je vakantie. Het is in ieder geval algemeen bekend dat je tijdens een vakantie vaak sneller (en soms meer) alcohol drinkt dan thuis. Als je wilt drinken, drink dan een droge witte wijn, omdat deze wijnsoort minder calorieën bevat dan andere wijnen. Wissel een biertje af met een glas water en probeer een gemengd aperitiefje te vermijden. Veel water drinken is eveneens aan te raden, zeker in zonovergoten oorden. Maar, heb je het even helemaal gehad met water? Eet dan een stuk watermeloen of komkommer. Deze vruchten bevatten veel water en zijn daarnaast ook nog eens erg lekker om op het strand of aan het zwembad weg te knabbelen.

Lekkernijen mogen echt wel, maar kies bewust

Een ijsje, gebakje, zoutjes, het zijn allemaal van die heerlijke lekkernijen waar je tijdens een vakantie vaak meer behoefte aan hebt dan wanneer je gewoon thuis bent. Je hoeft ook echt deze verleidingen niet helemaal te weerstaan, maar kies wel bewust. Kies bijvoorbeeld eerder voor een sorbet dan voor ijsroom en neem in plaats van een calorierijk biscuitgebakje een gezond stukje fruittaart. Ook mag je gerust wat chips eten, zeker wanneer je vakantie viert in een zonnig land. In de zon verlies je namelijk veel vocht en zoute chips gaat dit tegen, mits je de snack wel met mate eet.

Zelf koken tijdens je vakantie

Ga je op vakantie zelf koken? De gezondste optie is om je eigen maaltijden zelf mee te nemen. Dit is natuurlijk niet echt handig als je met het vliegtuig op vakantie gaat. In de meeste Europese landen kun je vaak wel terecht voor bijvoorbeeld biologische producten en wat superfood. Is dit niet het geval, kies dan altijd voor voedingsmiddelen die niet snel bederven. Was zorgvuldig je fruit en rauwe groenten voordat je ze gaat bereiden. Koop geen grote hoeveelheden voedsel tegelijk en probeer alles zo veel mogelijk afgedekt en zo koel mogelijk te beschermen en te bewaren. Je hoeft ook zeker niet elke dag voor friet te kiezen, want het eten van bijvoorbeeld natuuraardappelen kan ook verrassend lekker zijn. Probeer het maar eens!

Je hoeft zodoende echt niet alles te laten als je van je welverdiende vakantie gaat genieten. Door bovenstaande gezonde vakantietips te combineren met het laten werken van je lichaam (bijvoorbeeld door te fietsen, zwemmen, watersporten, beachvolleybal, dansen en/of te wandelen) houdt je je gewicht goed onder controle.

Heb jij goede vakantietips? Reageer dan hieronder, zo help je anderen gezond te leven!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Reacties

 1. Joke Dech on 1 mei 2014 at 19:34 said:

  Zijn de recepten normaal, geen rauwe vis als ontbijt bijv??

 2. Petra on 13 mei 2014 at 18:54 said:

  Is het voor mensen met een (verleden) eetstoornis ook goed te volgen? Om weer voorzichtig op een gezonde manier met eten om te gaan?

 3. Annemieke van Willigenburg on 15 mei 2014 at 09:58 said:

  Er is toch een advies in dit artikel geslopen wat ik niet in alle andere communicatie vind passen. Er staat namelijk ‘Als je wilt drinken, drink dan een droge witte wijn, omdat ….’. Andere adviezen die ik van je lees zijn meestal ‘kies dan eerder voor…’. Die eerste is precies de reden dat ik niet meer naar diëtistes of iets dergelijks ga. Inmiddels ben ik zonder dingen te ‘moeten’, maar door ‘foute’ dingen zélf te willen laten staan óf ze heel bewust te kiezen om ze wel te eten/drinken 20 kilo afgevallen. Ik ondersteun dus je denkwijze, maar pas op met je ‘kies voor’ en ‘eet/drink A’. Je moet het namelijk wel lústen, en dat geldt nog wel het allermeest voor alcohol…..

  • Beste Annemieke,

   Wat fijn dat je reageert en betrokken bent. ‘Kies dan voor’ is inderdaad een betere optie in het artikel. Ik wil alleen aangeven dat het slimmer is om voor een droge witte wijn te kiezen dan voor een zoete variant. Dus bij dezen. Uiteraard gaat het vooral om wat bij je past, bewust kiezen en een manier vinden die duurzaam resultaat levert omdat het vol te houden is. Compliment voor je 20 kilo. Geweldig!

   “Zorg goed voor jezelf, dat heb je verdiend!”

   Met gezonde groet,

   Gerdien Hopster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software