De vakantie is voorbij, tijd om aan de slag te gaan!

De vakantie is voorbij, tijd om aan de slag te gaan!

Home » Gezond Eten » De vakantie is voorbij, tijd om aan de slag te gaan!
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Je bent vast lekker op vakantie geweest of hebt thuis extra genoten van het mooie zomer weer. Groot gelijk! Genieten moet je zeker blijven doen! Veel mensen nemen 1 januari als startpunt om de ‘gezonde’ draad weer op te pakken, waarom? Geen idee!  Is het niet veel fijner om niet deel uit te hoeven maken van de massa lijners die het nieuwe jaar hongerig ingaan. Het is immers zo dat we losse kilo’s veel makkelijker kwijt raken als we ze direct aanpakken dan wanneer we wachten tot ze vastgeroest zitten. Naar mijn mening een goede reden om direct scherp te stellen! Moet je dan direct na je vakantie op rantsoen? Nee! Juist niet doen! Wel is het goed om weer even stil te staan bij de uitgangspunten van je nieuwe leefstijl en je doel waar je naar toe wilt! Daarom even een aantal aandachtspunten op een rijtje.

Aandachtspunten voor het hanteren van je nieuwe leefstijl:

1) Eet wat je lekker vindt

Gun het jezelf om te eten, en gun het jezelf vooral om te eten wat je lekker vindt! Wanneer je jezelf te veel gaat verbieden, werkt dit doorgaans alleen maar averechts. Wat je niet mag, wil je juist heel graag. Kies voor de dingen die je voldoening geven maar leer om dit af te wisselen en te combineren in een dag zodat je leefstijl doorgaans gezond blijft. 

2) Zie het positief!

Met een positieve instelling loop je minder het risico om terug te vallen in je oude eetpatroon. Zie het als een nieuw begin, iets wat je jezelf na al die jaren gunt. Het is jouw lichaam en jij bent degene die dit goed mag en kan onderhouden. Je begint niet aan een dieet. Je gaat meer leren over eten waardoor je lekker kan blijven eten wat je wilt en de mogelijkheid krijgt om gezondere keuzes te maken.  Een mooie bijkomstigheid is dat je op een gewicht zal komen wat bij je past, je zult je fitter voelen en merken dat het uiteindelijk een leefstijl is die fijn is, goed vol te houden is, je zal nooit meer het gevoel hebben dat je op dieet bent. Dit ben je ook niet meer!

3) Falen bestaat niet meer

Bij het aanwennen van een gezonde leefstijl hoort falen er niet meer bij. Iedereen neemt weleens wat lekkers of vergrijpt zich een keer aan een calorierijke snack. Geeft niets, vergeet er vooral niet van te genieten en voel je niet schuldig. Dit heeft geen zin!

4) Een gezondere leefstijl begint bij jezelf!

Er is altijd wel weer een reden te vinden om niet vandaag maar morgen te starten. Misschien heb je van het weekend nog een barbecue of een verjaardag of heb je net afgesproken om lekker uit eten te gaan met een groep vriendinnen! Dit kan allemaal tijdens je nieuwe leefstijl dus geen reden meer om het uit te stellen! Je kunt per direct beginnen! Alleen jij kunt de knop omzetten en goed voor je lichaam gaan zorgen, hoe sneller hoe beter en het moet toch een heerlijk idee zijn dat je nooit meer op dieet hoeft. Als je voldoende kennis hebt opgedaan, zal je ervaren dat een gezondere leefstijl heel goed samen kan gaan met gezelligheid, lekker eten en genieten.

Hoe pak jij het aan na je vakantie? Laat een reactie achter, ik ben benieuwd!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software