Afvallen met Gezonde lunchideeën...voor op je werk

Gezonde lunchideeën…voor op je werk

Home » Gezond Eten » Gezonde lunchideeën…voor op je werk
superfood
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Gezond lunchen, we zouden het allemaal graag willen, maar het valt niet altijd mee. Zeker niet als je aan het werk bent. Veel gehoorde argumenten zijn dan dat er in de pauze snel iets in de bedrijfskantine wordt gegeten of dat men ‘s morgens weinig tijd had en dus weer koos voor diezelfde boterhammen met kaas. In Nederland zijn we ook zo gewend en gehecht aan onze bammetjes. Maar, lekker en gezond lunchen op je werk is ook echt wel mogelijk.

Hoe kun je tussen de middag op je werk dan gezond eten? Allereerst vergt gezond lunchen op je werk de juiste voorbereidingen. Ten tweede moet een gezonde lunch vooral ook goed vullen, zodat je niet rond een uurtje of vier een flinke greep in de plaatselijke snoeppot doet. Oké, één snoepje kan niet zoveel kwaad, maar de praktijk wijst uit dat het daar niet bij blijft als je trek hebt. Een voedzame, gezonde lunch is daarom onmisbaar.

Voorbereidingen van een gezonde lunch op je werk

Wie een gezonde en natuurlijke levensstijl naleeft, probeert zo bewust mogelijk te eten. Thuis gaat dit meestal prima. Je hebt de tijd en alle ingrediënten bij de hand. Op je werk wordt dit lastiger. Je hebt misschien maar een half uurtje pauze en geen winkel in de buurt waar je wat voedingsmiddelen kunt kopen? Een goede voorbereiding is dan het halve werk.

Zorg in eerste instantie voor bewaarbakjes waarin je je lunch en tussendoortjes mee kunt nemen. Deze bakjes zijn verkrijgbaar in tal van soorten en maten. Zorg ook voor bakjes die je in de diepvries kunt plaatsen, zodat je van tevoren je maaltijden klaar kunt maken. Er zijn tevens bakjes die je lunch koel houden. Handig als je geen koelkast op je werk hebt.

Wat gaat er in de bakjes?

Nu gaan we de voorraadbakjes vullen met allerlei gezonde lekkernijen die jij op je werk kunt eten. In plaats van brood, kun je als lunch een zelfgemaakte soep maken en meenemen. Heldere soepen met veel groente zijn een prima keuze als je een warme, gezonde lunch wilt. Of wat dacht je van een heerlijke salade met gekookte aardappelen, pasta en couscous.

Daarnaast kun je ook kiezen je bakje te vullen met zuivel, bijvoorbeeld kwark. Een uitstekende en vooral ook voedzame combinatie met allerlei soorten vers fruit. Wil je op je werk ook eens een keertje snacken? Kies dan eens voor een tosti van volkorenbrood of een broodje shoarma van kip. Deze lekkernijen passen ook echt wel bij een gezond eetpatroon en je hoeft jezelf natuurlijk ook weer niet alles te ontzeggen.

 En tussendoortjes?

Je wilt natuurlijk ook tussen de maaltijden door gezond blijven eten op je werk. De voorraadbakjes kunnen eveneens uitstekend dienst doen voor een frisse fruitsalade, een lekkere smoothie of een bakje notenmix. En is er eens een collega jarig die trakteert op overheerlijk gebak. Ach, een keertje zondigen is echt niet erg. Zolang jij je er goed bij voelt en de ongezonde lekkernijen niet de overhand krijgen, mag je alles eten wat je lekker vindt.

Hoe organiseer jij een gezonde lunch? Deel het hieronder met onze lezers!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software