Komkommertijd; de voordelen van komkommer -

Komkommertijd; de voordelen van komkommer

Home » Gezond Eten » Komkommertijd; de voordelen van komkommer
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Het is komkommertijd. Komkommers behoren in Nederland tot één van de meest populaire groenten. Komkommers bevatten zeer weinig calorieën en zitten daarnaast boordevol voedingsstoffen en vezels. De komkommer is dus uitermate geschikt om als extra groente te eten.

Vooral bij warm weer is een stuk komkommer een fris en gezond tussendoortje. Daarnaast smaakt een komkommersalade bij de warme maaltijd juist weer erg verfrissend. Deze groente wordt onwijs veel gekweekt en is voor je algemene gezondheid één van de beste voedingsmiddelen. Wij vertellen je graag de voordelen van komkommers.

Komkommer is een echte dorstlesser

Kom je er gedurende je dag niet altijd toe om genoeg water te drinken? Probeer dan een (stuk) komkommer te eten. Deze bestaat namelijk voor 90% uit water. Een komkommer is dus niet alleen een prima dorstlesser, het compenseert ook jouw glazen water, zodat uitdroging wordt voorkomen en gifstoffen uit je lichaam worden afgevoerd.

Een bron van vitamines

Komkommer bevat veel vitamines. Vrijwel alle vitamines die jouw lichaam elke dag nodig heeft, vind je terug in komkommers. Vooral de schil is rijk aan vitamine C. Laat deze groene groente dus gewoon lekker in zijn schilletje zitten als je eraan begint. Heb je snel een opkikker nodig? Neem dan eens een stuk komkommer in plaats van koffie of een energiedrankje. De vele vitamine B in komkommer peppen je absoluut flink op.

Goed voor de lijn

Weet je dat komkommer ook erg goed is voor de lijn? Doordat er in het vele water van deze groene groente weinig calorieën voorkomen, zijn komkommers voor mensen die wel wat gewicht kwijt willen raken hét perfecte voedingsmiddel. Daarnaast zorgen de aanwezige vezels en het water voor een optimale spijsvertering. Komkommer past prima in een energiearm dieet.

Komkommer tegen verbranding

Een koude komkommer heeft een koelend effect. Heb je last van huidirritatie of heb je iets te lang in de zon gelegen, waardoor je huid is verbrand? Leg wat schijfjes komkommer op de verbrande plekken en je zult merken dat dit verzacht en verlicht. Ook bij brandend maagzuur schijnt het eten van komkommer mogelijk te helpen de pijn te verzachten.

Zeg maar dag tegen slechte adem

Heb je wel eens last van een slechte adem? Komkommer is de oplossing, want het sap neemt namelijk je slechte levenslucht weg. Wanneer je ongeveer een halve minuut een schijfje komkommer met je tong tegen je gehemelte aandrukt, zullen de plantaardige bestanddelen uit het sap van de groente de ‘slechte’ bacteriën in je mond doden. Het resultaat is een lekkere, frisse adem.

Na een avondje stappen

Ben je lekker een avondje doorgezakt en heb je last van een kater? Je gelooft het misschien niet, maar het schijnt dat komkommer de kracht van een kater verlaagt vanwege de grote hoeveelheid vitamine B, suikers en opgeloste zouten. Je voedingsstoffen worden aangevuld en de kracht van je hoofdpijn neemt af. Ook nog last van wallen? Een schijfje komkommer op je oogleden doet wonderen!

Na het lezen van al deze goede komkommer voordelen, zit er nog maar één ding op toch? Komkommers inslaan!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software