De leukste lente sporten en outdooractiviteiten -

De leukste lente sporten en outdooractiviteiten

Home » Gezond Bewegen » De leukste lente sporten en outdooractiviteiten
gezond afvallen en wandelen
Deel de vreugde!
  • 15
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Af en toe komt de zon al tevoorschijn. De lente hangt in de lucht. Het is nog niet warm genoeg om op het strand of in je bikini in te tuin te gaan liggen, maar dat betekent niet automatisch dat je dan maar binnen moet blijven. De lente is het ideale seizoen voor allerlei sportieve outdooractiviteiten. Lekker buiten sporten en tegelijkertijd bakken vol vitamine D vangen.

De leukste sporten voor in de lente zetten we voor jou op rij.

Wandelen, wandelen en nog eens wandelen

Met de komst van de lente kunnen we de winter weer afsluiten. Heb je weinig beweging gehad de afgelopen maanden, begin dan in de lente met wandelen. Terwijl je geniet van de natuur of het prachtige historische centrum van jouw favoriete stad, wandel jij je fit! Je kunt alleen op pad gaan, met een vriend(in) of deelnemen aan een georganiseerde tocht. Doen!

Skaten

Skaten is een typische sport die veel in het voorjaar en de zomer wordt beoefend. Zodra de eerste zonnestralen zich laten zien, kunnen de skates weer onder. Met de zon op je gezicht zoeven over het asfalt, heerlijk toch?! Het is bovendien ook nog eens goed voor je benen en billen. Skaten kun je met een groepje doen, maar ook gewoon met een mp3 speler of iPod en jezelf.

Touwtje springen

Vond jij touwtje springen vroeger ook altijd zo leuk om te doen? Wat let je om het springtouw weer eens te pakken? Het is een super goede manier om je uithoudingsvermogen en conditie op te bouwen. Met deze super intensieve workout kun je daarnaast ook gelijk wat overtollige winterkilootjes lozen. Zo ga jij op gewicht de zomer in. Touwtje springen is ideaal voor in de lente!

Frisbeeën

Frisbeeën is wellicht niet dé lente sport waar je zo 1, 2, 3 aan denkt. Verzamel wat mensen die deze ongedwongen activiteit met je willen gaan doen. Met z’n tweeën of strijdlustig in teams. Lekker op het gras of op het strand. Om de frisbee te vangen, trek je automatisch sprintjes. Frisbeeën is dus eigenlijk een vorm van intervaltraining. Wist je trouwens dat frisbeeën een officiële sport is?

Fietsen & hardlopen

Echte fiets- en hardloopfanaten wachten natuurlijk niet tot het lente wordt om hun favoriete activiteit uit te voeren. Die beoefenen hun sport het hele jaar door. Behoor jij niet tot die fanaten, maar wil je wel wat meer bewegen? Dan is hardlopen en/of fietsen in de lente een perfect begin. Lekker actief bezig zijn in de frisse buitenlucht terwijl je werkt aan je conditie en je lichaam. En wil je eens iets anders? Probeer eens een ligfiets uit.

Kanoën

Kanoën is de ideale activiteit voor in het voorjaar (en de zomer). Lekker peddelen door het water en genieten van het lente zonnetje. Huur eens een kano en vaar langs de mooiste plekjes van Nederland terwijl je je lichaam aan het werk zet. Zo vang je twee vliegen in één klap. Je zult merken dat je ondanks de inspanning op het water helemaal ontspannen de kano uitstapt.

En welke sporten of outdooractiviteiten doe jij graag in de lente?

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software