Zonder weegschaal je gezondheid bepalen -

Zonder weegschaal je gezondheid bepalen

Home » Gezond Gewicht » Zonder weegschaal je gezondheid bepalen
Deel de vreugde!
  • 15
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Is de weegschaal ook jouw grootste vijand? Herken je het gevoel dat je zo je best hebt gedaan en de weegschaal dan niet het cijfer aangeeft waar je zo op had gehoopt? Laat jij je levenswijze bepalen door de getallen op de weegschaal? Dan wordt het nu hoog tijd om afscheid te nemen en je weegschaal te verbannen naar de vuilnisbak, want er zijn namelijk genoeg andere manieren om te bepalen hoe het met je fitheid en gezondheid is gesteld. Daar heb je geen weegschaal voor nodig. Wij vertellen je graag hoe je zonder weegschaal je gezondheid kunt bepalen.

Naar je lichaam luisteren

Niets leert je meer dan luisteren naar je lichaam. Wanneer je dit een tijdje doet, zul je signalen gaan herkennen die je lichaam uitzendt. Laat een weegschaal niet jouw eetgedrag bepalen, want geeft deze een hoger getal aan dan je wilt, dan zorgt het er misschien voor dat je jezelf uit gaat hongeren, terwijl je op dat moment wellicht alleen maar wat meer vocht vasthoudt. Eet ‘normaal’, dus ontbijt, lunch en diner. Je komt dan minder snel in de verleiding om te snacken of snoepen. Als je leert te luisteren naar je lichaam, leer je meer dan dat getallen op de weegschaal je zeggen. Als je een gezond eet- en bewegingspatroon hebt, gaat je haar vanzelf glanzen en je huid er beter uitzien.

Voortgangfoto’s & meetlinten

De ideale manier om de voortgang van je gezondheid te bepalen, is het maken van foto’s, ofwel selfies. Een weegschaal weet niet dat je ongesteld bent of de vorige dag zware inspanningen hebt geleverd. Een weegschaal kan je ook niet vertellen wat van je lichaam nu precies spieren, vet of water is. Als je veel sport, is het algemeen bekend dat je iets zwaarder wordt. Jij weet dat, de weegschaal niet, die laat het alleen door middel van cijfers zien. Selfies zijn een perfect middel om lichaamsveranderingen te zien. Focus je dus op voortgangsfoto’s en meet je omvang zo’n eenmaal per maand met bijvoorbeeld een meetlint.

Let op je dagelijkse bezigheden

Een eenvoudige manier om zonder weegschaal je fit- en gezondheid te bepalen, is door goed op te letten hoe je dagelijkse bezigheden gaan. Loop je bijvoorbeeld minder snel te hijgen als je een sprintje moet trekken voor de bus of wanneer je wat vaker de trap neemt? Gaat je dagelijkse fietsritje naar school of werk plotseling een stuk sneller? Het zijn allemaal dingen waaraan je kunt merken hoe het met je fitheid is gesteld. Ook kleding vertelt je meer dan een weegschaal. Je gewicht kan op een weegschaal nog wel eens schommelen, terwijl een broek echt niet liegt. Zit je broek ineens losser? Super, je bent goed bezig! Zit je broek strakker dan normaal? Tijd voor actie!

Tot slot: je humeur

Zonder weegschaal je gezondheid bepalen is ook veel beter voor je humeur. Het geeft je een beter en betrouwbaarder beeld van je gewichtsverlies, zonder frustraties. Bovendien raak je nog meer gemotiveerd door het resultaat dat bijvoorbeeld selfies en een niet knellende broek je vertellen!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software