Gezond eten met het hele gezin -

Gezond eten met het hele gezin

Home » Gezond Eten » Gezond eten met het hele gezin
gezond-gewicht
Deel de vreugde!
  • 32
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Gezond eten met het hele gezin is een echte uitdaging. Hoe pak je dat aan? De één houdt niet van vis, de ander hoeft geen tomaten, jij zelf let op je lijn en je partner wil juist een stevige maaltijd, terwijl nummer vijf wel een hele pan op kan. Wil jij niet alleen zelf gezond eten, maar met het hele gezin een gezond eetpatroon creëren? Lukt het niet om dit vol te houden of weet je niet hoe je dit handig aan moet pakken? Met onze tips geniet je met het hele gezin van een uitgebalanceerde maaltijd.

Veranderingen in eetgedrag en leefstijl

Eetgedrag en leefstijl worden vaak van ouder op kind overgenomen. Dit kunnen goede en slechte eetgewoontes zijn. Ontbijt je namelijk nooit? Grote kans dat je kinderen dit ook niet doen. Eten jullie altijd met het bord op schoot? En beloon je je kinderen met een snoepje als troost als een van hen is gevallen? Ze nemen het allemaal van je over. Het is daarom van belang eerst goed naar je eigen leefstijl te kijken, zodat je weet wat je anders moet doen. Dit geldt ook voor je voedingspatroon.

Gezellig met het hele gezin tafelen

Zoals gezegd nemen kinderen de eetgewoonten van hun ouders over. Het is daarom belangrijk dat je als ouder dagelijks het goede voorbeeld geeft? Wil je gezond eten met het hele gezin? Dan begint het goede voorbeeld met gezamenlijk aan tafel de maaltijd eten. Tijdens deze momenten is het fijn om even aandacht aan elkaar te schenken. Zet de tv uit, luister naar elkaar en klets over de leuke dingen. Maak van gezond eten met het hele gezin aan tafel een gezellig moment en vermijd dus discussies.

Een gezonde maaltijd voor iedereen begint bij de voorbereiding

Wil je jouw kinderen leren wat gezond eten is en waarom dit zo goed voor ze is? Prikkel dan hun interesse in lekker en gezond eten door ze meer te betrekken bij de voorbereiding van de maaltijd. Laat ze bijvoorbeeld de groente kiezen en meehelpen met de bereiding. Je zult zien dat ze meer van het eten gaan genieten als ze zelf mogen kiezen en ook met de bereiding mee mogen helpen.

Creatieve presentaties

Creatieve presentaties van het eten zorgen er zeker voor dat je hele gezin gaat smullen van een gezonde maaltijd, vooral je kinderen. Snij de aardappels in schijfjes en maak er op het bord leuke figuurtjes van of serveer groenten en puree in de vorm van een bloem of gezicht. Fleur een gezond schaaltje yoghurt op met verschillende partjes vers fruit. Wees creatief….je zult zien, het werkt!

Af en toe een sausje of een snack moet kunnen

Minder vet- en suikerrijk eten is voor iedereen goed, maar pas wel op dat je niet alles ‘wat niet goed voor je is’ uit je huis verstoot. Door nooit meer een snack of sausje op tafel te zetten, kan het verlangen hiernaar bij je gezinsleden (en wellicht bij jezelf ook wel) toe gaan nemen. Zo af en toe eens lekker snacken zorgt er voor dat je gezond eten met het hele gezin veel beter volhoudt.

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software