Een gezonde Valentijnsdag -

Een gezonde Valentijnsdag

Home » Gezond Zelfvertrouwen » Een gezonde Valentijnsdag
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nog even en het is weer zover: Valentijnsdag, de dag van de liefde. Een dag om samen te genieten. Voor velen hangt deze dag samen met lekker eten en ook vooral lekker snoepen. Het is toch geweldig om een mooi zoetrood chocoladehart te krijgen of om samen gezellig uit eten te gaan. Daar is ook niks mis mee, zolang je maar met mate snoept en/of snackjes eet. Aan de andere kant kun je het genieten ook eens in ander perspectief plaatsen en jullie ‘genieten’ invullen met aandacht en liefde voor elkaar. Is dat eigenlijk ook niet waar Valentijnsdag voor is bedoeld?

De oorsprong van het Valentijnsfeest

Waar de traditie van Valentijnsdag vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. Er bestaan namelijk meerdere theorieën over de viering van de deze dag, evenals meerdere Valentijns. Paus Gelasius riep 14 februari in het jaar 496 uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Eén ding is echter wel duidelijk. Engelse emigranten hebben Valentijnsdag in Amerika geïntroduceerd en de commercie heeft de traditie in de VS weer opgepikt. Niet veel later werd Valentijnsdag tevens een populair feest in veel Europese landen. Was het vroeger de perfecte dag om je geheime liefde anoniem de liefde te verklaren, tegenwoordig zetten we iedereen die we lief vinden op Valentijnsdag in het zonnetje.

Gezonde hapjes voor Valentijnsdag

Bij Valentijnsdag horen natuurlijk ook heerlijke hapjes. Wil jij op deze dag toch een beetje rekening houden met je gezonde leefpatroon? Geen probleem, want ook met gezonde hapjes wordt jouw Valentijnsdag onvergetelijk.

Verras je geliefde ’s morgens met een ontbijtje op bed. Maak bijvoorbeeld een verse perensmoothie door stukjes peer met melk, yoghurt, citroensap en een beetje suiker te mixen. Je kunt ook kiezen voor een portie ontbijtgranen met lekkere stukjes vers fruit.

Maak voor de lunch kleine pannenkoekjes ingestreken met zelfgemaakte appel- of aardbeienmoes. Als tussendoortje tijdens de dag, kun je je geliefde een hartvormig doosje met nootjes (walnoten, cashewnoten) toestoppen. Je kunt hem/haar ook choco aardbeien of een chocoladehartje geven. Zorg dan wel dat het hartje bij voorkeur van rauwe chocolade is gemaakt of kies voor puur.

Voor de avond staat een gezellig diner met kaarslicht voor twee gepland. Er zijn genoeg gezonde recepten te vinden die er voor zorgen dat jullie avond niet meer kapot kan. Aardbeiensoep, lasagne met courgette, knolselderijpuree (schijnt zinnenprikkelend te zijn) of zalm met gember. Als toetje kun je een glaasje met peren en frambozen maken of een heerlijke romige mousse met verse frambozen.

Leuke Valentijnsdagweetjes

Weet je dat bijna de helft van de mannen in ons land opziet tegen Valentijnsdag? Dit komt vooral door de commercie en de verplichting die zij ervaren.

Weet je dat het meest gegeven cadeau tijdens Valentijnsdag parfum is? Dit cadeau wordt op de voet gevolgd door bloemen, sieraden en een kaartje.

Weet je dat veel mensen Valentijnsdag liever in de zomer vieren?

Weet je dat kussen goed is voor je tandvlees?

En hoe vier jij dit jaar Valentijnsdag? Ga je iemand de liefde verklaren of gewoon iemand laten weten dat je van hem/haar houdt? Wat je ook gaat doen, geniet er vooral van!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software