Fruit fabels; hoe zit dat met fruit?- Gezond Gewicht

Fruit fabels; hoe zit dat met fruit?

Home » Gezond Eten » Fruit fabels; hoe zit dat met fruit?
Fruit fabels
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

In vrijwel elk dieet speelt fruit een belangrijke rol. Bij het ene dieet mag je alleen ‘s morgens fruit eten (onbeperkt) en bij het andere dieet mag je juist helemaal geen fruit eten tijdens de eerste dagen. Er wordt heel wat afgeroddeld over fruit. Je weet bijna niet meer wat nu waar is over al die verschillende vruchten en wat je beter kunt laten. Allereerst zijn we in de fabels rondom fruit gedoken. Welke dit allemaal zijn, vertellen we je graag. Enkele fruit fabels op een rij!

Fruit mag je onbeperkt eten

Het is een fabel dat je fruit onbeperkt mag eten. Fruit bevat naast vitaminen, vezels en mineralen namelijk ook suikers. En je weet dat je te veel suiker in combinatie met een gezonde levensstijl beter kunt vermijden. Wanneer je de hele dag door fruit eet, kun je haast wel raden waartoe dit gaat leiden. Behalve dat je gewicht toeneemt, zal ook je huid sneller verouderen en je afweersysteem raakt eveneens uit balans, waardoor je sneller ziek kunt worden. Heb je eens zoete trek? Dan is fruit zeker wel de beste keuze, maar beperk je per dag tot ongeveer drie stuks vers fruit.

Fruit kun je beter niet met andere voedingsmiddelen combineren

Dat je fruit beter niet met andere voedingsmiddelen kunt combineren is echt een fabel. Er is nooit wetenschappelijk aangetoond dat er verteringsproblemen ontstaan wanneer je een stuk fruit bijvoorbeeld na de maaltijd eet. Deze problemen kunnen alleen ontstaan als de darmflora is verstoord, waardoor ongewenste bacteriƫn de overhand krijgen. Een verstoorde darmflora kan als gevolg van ziekte, stress, medicijnen, te vet en/of eenzijdige voeding de kop opsteken. Je kunt dus met een gerust hart een plakje appel op je boterham doen, je glaasje yoghurt vullen met wat stukjes aardbei of na de maaltijd wat druiven eten.

Het eten van superfruit is veel gezonder

Dat je extra gezond bezig bent als je alleen superfruit eet, is helaas niet helemaal waar. Er wordt gezegd dat het eten van bijvoorbeeld granaatappel, blauwe- en/of zwarte bessen gezonder is, omdat deze fruitsoorten antioxidanten bevatten. Aangetoond is echter dat de gezonde werking van fruit niet alleen door antioxidanten wordt veroorzaakt, maar ook door een combinatie van gezonde stoffen in het fruit. Elk stukje fruit heeft zijn eigen gezonde stoffen. Je kunt daarom beter variƫren in het eten van fruit, want alleen dan krijg je de juiste gezonde stoffen binnen.

Een banaan als ontbijt rekent af met extra kilo’s

Als ontbijt alleen een banaan eten zorgt dat je kilo’s kwijtraakt. Helaas, gedeeltelijk niet waar. Je kunt best een banaan als ontbijt eten, maar om jezelf fit te houden tot de lunch is het verstandig om bijvoorbeeld ook een bruine boterham achter de hand te houden. Doe je dit niet, dan is de kans dat je later op de dag meer gaat eten (of naar de snoeppot grijpt) vrij groot, met als gevolg dat je dan toch gewoon weer wat kilootjes aankomt. Het is dus niet zo dat je geen banaan als ontbijt mag eten, echter een banaan alleen is niet voldoende.

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software