Slank en fit de zomer door met het hele gezin -

Slank en fit de zomer door met het hele gezin

Home » Gezonde Kinderen » Slank en fit de zomer door met het hele gezin
Deel de vreugde!
  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

De zon laat zich vaker zien, het blijft lekker lang licht, eindelijk…het is zomer! Tijdens deze periode, vooral tijdens de zomervakantie kunnen we de dagelijkse sleur een tijdje achter ons laten. Geen verplichtingen tegenover werk en school, geen wekker zetten en heerlijk met het hele gezin genieten van barbecues, ijsjes, zon, zee en strand. Natuurlijk wil je slank en fit de zomer door met je hele gezin, maar dit gewijzigde leefpatroon kan je fysieke conditie behoorlijk verslappen en daarnaast zorgen voor extra kilo’s. Lees daarom even verder.

Was je eten en varieer

Bij warm weer vermenigvuldigen bacteriën zich razendsnel. Als je niet oppast heb je zo een buikgriepje te pakken. Wie op vakantie gaat en zelf kookt, kan het beste de handen, het bestek, servies en keukengerei gronding met heet water en zeep wassen, zodat de verspreiding van bacteriën wordt voorkomen. Was je fruit en groenten ook met heet water en bewaar ze geschild in de ijskast. Blijf je thuis tijdens de zomervakantie? Barbecueën is niet eens zo heel erg ongezond. Wanneer je groenten grilt en oppast met sausjes, ben je op de goede weg. Wissel je barbecue eens af met frisse salades en smoothies.

Drinken, drinken, drinken

In de zomer ligt uitdroging op de loer, zeker als je naar een zonnige bestemming afreist. Zorg dus dat je dagelijks voldoende water drinkt. Hebben je kinderen liever een smaakje? Leng een glas fruitsap aan met water en doe er een schijfje sinaasappel in. Ziet er ook nog eens een stuk gezelliger uit. Behalve water drinken, kun je ook dingen met water eten. Denk aan aardbeien, watermeloen en komkommer. Niet alleen verfrissend, ook nog eens super gezond. Probeer alcohol met mate te drinken. Natuurlijk is het verleidelijk, want als het warm is, smaakt een biertje heerlijk en op een zomers terras is een wijntje wel zo gezellig. Niks mis mee, zolang je niet doorslaat.

Bewegen met het hele gezin

Tijdens de zomervakantie bewegen? We liggen liever lui op het strand of heerlijk in een hangmat bij de caravan. ‘Het is veel te warm om iets te doen’ wordt vaak gebruikt als excuus. Maar, wat dacht je van buiten zwemmen met het gezin. Heerlijk spetteren in het water door bijvoorbeeld een spelletje te doen. Je bent al snel een half uur in beweging. Op het strand is ook van alles te doen. Vliegeren, wandelen langs het water, beach volleybal of neem eens een surflesje met je kids. Geniet van de rust tijdens een ochtendwandeling of stap ’s avonds na het eten nog even op de fiets. Badmintonnen of een potje voetbal brengt het hele gezin ook goed in beweging.

Een dagje uit

Ga je gezellig een dagje uit met z’n allen, bijvoorbeeld naar een pretpark of dierentuin, neem dan zelf een mini koeltasje mee met wat fruit en broodjes. Vergeet ook de gezonde snacks niet, zoals nootjes en komkommer. Natuurlijk mag je jezelf en je gezin wel een beetje verwennen met bijvoorbeeld een ijsje. Het is tenslotte zomervakantie. En met bovenstaande tips kom jij echt wel slank en fit de zomer door met het hele gezin!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software