Zomerse voedselverleidingen - Gezond en Gewicht

Zomerse voedselverleidingen

Home » Gezond Eten » Zomerse voedselverleidingen
Zomers voedsel- Gezond en Gewicht
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Wanneer de zon uitbundig gaat schijnen en de temperaturen gaan stijgen, veranderen eveneens onze eetgewoonten. In de zomer eten we vaak andere producten dan in de winter. Dat is helemaal niet vreemd, want ieder seizoen kent zijn eigen producten. We zullen niet zo snel een stamppot in de zomermaanden eten en tijdens de winterperiode met tien graden onder nul gaan barbecueën.

De zomer kent echter vele aantrekkelijke voedselverleidingen. Ook dat is niet eens zo erg, want zolang je maar zorgt dat je voldoende vezels, fruit en groente binnenkrijgt, en dus gevarieerd eet, is er niets aan de hand. Dan kun je gerust zonder schuldgevoel genieten van een overheerlijke ijscoupe en die lekkere sausjes bij je gegrilde vlees.

Een gezonde barbecue

Op de mooie zomeravonden komt de barbecue bij veel mensen tevoorschijn. Het is toch hartstikke gezellig om buiten allerlei hapjes te eten. Wil jij graag een beetje op de lijn letten, maar toch van al dit lekkers genieten? Kies dan voor gegrilde groenten en magere vleessoorten. Ook vis is een aanrader op de barbecue, bovendien ook erg gezond. Maak zelf je salades en kies bij voorkeur voor rode sausjes.

Een ijsje kan geen kwaad

De zomerperiode is het seizoen voor ijsjes. Wie aan de lijn is, denkt misschien dat ijsjes taboe zijn, maar niets is minder waar. Je mag gerust een ijsje eten. Kies bij voorkeur voor sorbets in plaats van roomijs, omdat laatstgenoemde vaak erg calorierijk zijn en veel suikers bevatten. Kun je echt de verleiding van een Dame Blanche niet weerstaan? Eén zo’n coupe kan echt geen kwaad!

Fruit in de zomer

Fruit eten in de zomer lest de dorst. Veel mensen hebben tijdens warme temperaturen een verminderde eetlust, maar wel veel dorst. Om te voorkomen dat je te veel minder gezonde drankjes gaat drinken, kun je het beste wat meer fruit eten. Fruit heeft niet alleen een verfrissend effect, maar bezorgt je ook heel wat vitaminen.

En hoe zit het met zeevruchten?

Zeevruchten bevatten veel mineralen. Wanneer je zeevruchten vers kunt krijgen of kopen, moet je dat zeker doen. Koop je zeevruchten in de supermarkt? Let dan even extra op de versheiddatum en zorg dat er zo weinig mogelijk tijd zit tussen de aankoop en het opbergen ervan in je koelkast.

Pas op met ijskoude dranken

Wanneer het warm is, zijn we geneigd om heel koud water te gaan drinken. Echter, koud water is bij warm weer minder dorstlessend en kan de spijsvertering vertragen. Het gevolg is dat je last kunt krijgen van diarree. Drink dus liever geen ijskoud water, maar eerder ‘normaal gekoeld’ water met daarin bijvoorbeeld enkele ijsblokjes.

Een picknick in balans

Als het mooi weer is, is picknicken ook een geweldige leuke bezigheid. Kies voor verschillende (bruine) broodjes en geef ze een verfrissende smaak met bijvoorbeeld komkommer, schijfjes tomaat, radijsjes, geraspte wortelen en sla. Ga voor mager beleg en groenteslaatjes met bijvoorbeeld koude aardappelen, pasta of rijst. En als dessert; overheerlijke stukjes fruit.

Met bovenstaande tips vind ook jij een balans tussen genieten en gezondheid!

 

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software