Tijdens je vakantie gezond afvallen en genieten - Gezond en Gewicht

Tijdens je vakantie gezond afvallen en genieten

Home » Gezond Gewicht » Tijdens je vakantie gezond afvallen en genieten
gezond afvallen vakantie
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Vakantie is genieten. We laten ons snel verleiden tot een snelle hap en willen lekker makkelijk doen. Tijdens je vakantie begin je toch niet met afvallen? Nee hoor, eerst genieten en na de vakantie gaan we weer lijnen en sporten. Ook mensen die al bezig zijn met afvallen, knijpen tijdens de vakantie heel wat oogjes dicht of hebben hier opeens minder zin in. Het is toch zonde van je vakantie om steeds op je lijn te letten?

Natuurlijk is je vakantie om te genieten en natuurlijk hoef je niet continu bezig te zijn met je gewicht. Je kunt echter wel overwegen om verstandige keuzes te maken. Waarom zou je het afvallen uitstellen tot na je vakantie? Waarom begin je dit keer niet eens tijdens je vakantie? Ga de uitdaging aan, want afvallen en genieten tijdens je vakantie gaan prima samen. En je plukt er na je vakantie zeker de vruchten van.

Beweging tijdens je vakantie

Je kunt vooraf of bij aankomst op je vakantieadres checken of er een sportschool in de buurt is. Neem een kijkje en lijkt het je wat, schrijf je dan in. Het is, vooral in de toeristische plaatsen, heel normaal om een abonnement voor 1 of 2 weken te nemen. Je kunt dan dagelijks, bij voorkeur als de ergste warmte voorbij is, een half uurtje de sportschool induiken.

Is er geen sportschool of vind je dit niets, dan kun je er ook voor kiezen om elke dag een stevige wandeling te maken of te gaan joggen. In warme landen kun je dit het beste vroeg in de ochtend doen. Natuurlijk kun je ook zo veel mogelijk gaan zwemmen of eropuit trekken met de fiets. Allemaal leuke dingen om te doen die ook nog eens goed voor je zijn!

Eten en drinken tijdens je vakantie

Wanneer je zelf kookt tijdens je vakantie dan kan je ook zelf voor gezond eten zorgen. Neem desnoods wat recepten mee op vakantie. Kies bij voorkeur voor verse producten en vis. Tussendoor mag je gerust wel eens genieten van een ijsje, een stukje taart of een hartige snack. Zolang je de balans weet te houden, is daar niets mis mee. Eet wat je echt lekker vindt.

Ga je all inclusive, dan kun je vaak zelf bepalen wat je eet. Zo kun je alleen het buffet bezoeken tijdens het ontbijt en avondeten en tussendoor wat fruit, salade en/of zoute stengels eten. Een toetje kun je bijvoorbeeld een keer in de twee dagen nemen, zodat je er dubbel van geniet. Wanneer je niet overdrijft met eten, kun je zeker genieten zonder dat je aankomt. Drink daarnaast veel water, zeker bij warm weer en geniet ook vooral van je wijntje.

Ontspannen en genieten

Geniet dus van de dingen die je het allerlekkerste vindt en zeg nee tegen overeten. Wedden dat jij je krachtig, trots en energiek voelt. Hoezo afzien als je tijdens je vakantie van start gaat met afvallen? Dat is pas genieten van je vakantie!

Heb jij slimme tips voor onze lezers? Deel ze dan middels een reactie via onderstaand formulier!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software