Een gezond weekend of feestje vieren? - Gezond Gewicht

Hoe blijf ik gezond tijdens het weekend of een feestje?

Home » Gezonde Lifestyle » Hoe blijf ik gezond tijdens het weekend of een feestje?
Deel de vreugde!
  • 21
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hoe verwen jij je gasten wanneer deze in het weekend komen buurten? Wat zet jij op tafel tijdens een feestje bij je thuis? En hoe kom jij zelf het weekend goed en gezond door?

Een gezond feestje vieren

Een feestje is altijd gezellig en leuk, maar gaat vaak wel gepaard met veel lekker eten. En dan hebben we het niet over gezond eten. Taart, chocolade, chips met dipsaus, salades, koekjes en kaas, het zijn nou niet bepaald lekkernijen die allemaal zo goed voor je zijn. Nu kun je natuurlijk denken: ‘Ach, die ene keer’. Maar, je kunt ook heel eenvoudig gezonde hapjes serveren en die zijn net zo lekker!

Worteltjes & komkommer

Snij plakjes van de komkommer en snij wat worteltjes in kleine stukjes. Maak eventueel een dipsausje op basis van yoghurt en zet alles in leuke schaaltjes op tafel. Worteltjes en komkommers zijn lekker om te snacken en bovendien zijn worteltjes ook nog eens kleurrijk om te zien.

Aardbeien & druiven

Aardbeien bevatten veel gezonde vitamine C en zijn heerlijk om zo op te snoepen. Ook een schaaltje met aardbeien vrolijkt je tafel enorm op. En wat dacht je van een bakje druiven? Super gezond en een prima vervanger voor kaas of worst. Je kunt ook stukjes fruit aan prikkers rijgen.

Gezonde nootjes

Wil je toch iets van nootjes aan je gasten serveren? Kies dan voor walnoten of pecannoten, de verre familie van de walnoot en minstens zo gezond. Ook studentenhaver of Japanse mix kun je gerust op tafel zetten. En last but not least, amandelen. Deze zitten boordevol gezonde voedingsstoffen.

Met bovenstaande snack tips wordt ook jouw feestje gezellig, lekker en gezond!

En dan is het weekend….

Je bent de hele week goed bezig geweest met het eten van de juiste hoeveelheden groente en fruit. Je hebt voldoende water gedronken en bent netjes drie keer wezen sporten. En dan.. staat het weekend weer voor de deur. Je mooie regelmaat wordt bruut doorbroken, want vaak slaap je eerst lekker uit, waardoor je later ontbijt. Het gevolg is dat je de lunch overslaat, waardoor je eind van de middag lekkere trek krijgt en je je vervolgens (na dit lekkers) ook nog tegoed doet aan een uitgebreid diner.

Opgezette buik & schuldgevoel

Na twee dagen gaat je broek spannen, lijkt je buik op een ballon en komt langzaam het schuldgevoel naar boven. Eeuwig zonde toch?! Waarom zou je alles wat je door de weeks bereikt in het weekend weer tenietdoen? Je mag heus in het weekend wel wat extra’s en zolang je het leuk en gezond weet te houden, is er geen vuiltje aan de lucht.

Ook in het weekend gezond bezig

Zorg ook in het weekend voor regelmaat met drie maaltijden en ongeveer twee tussendoortjes. Sla je een maaltijd over? Neem dan wel wat fruit tussendoor. Zorg dat je voldoende water drinkt en dat je in ieder geval eenmaal beweegt. Haal niet te veel ongezonde dingen in huis en eet je eens een gebakje, geniet dan bewust. Zo ben je ook in het weekend lekker gezond bezig!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software