Sportief op het strand; helemaal hot vandaag de dag

Sportief op het strand; helemaal hot vandaag de dag

Home » Gezond Bewegen » Sportief op het strand; helemaal hot vandaag de dag
sport op het strand
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tijdens deze heerlijke zomerse maanden vergeten we soms voldoende te bewegen. De zon verleidt ons om lekker onderuit te zakken op een zonnestoel, in een hangmat of op een handdoek op het strand. Zonnebril op, zonnebrand bij de hand, boekje en drankje erbij…en relaxen maar! Niks mis mee als je dit een dag of twee doet, maar daarna is het toch wel verstandig om weer wat in actie te komen. Jawel, ook op het strand! Fitness op het strand is namelijk helemaal hot. Ook ideaal voor iedereen die nog geen dag stil kan zitten.

Blijf deze zomer in topconditie

Op het strand kun je heel sportief bezig zijn. Kijk maar eens om je heen. Je ziet overal mensen rennen, wandelen en met een bal of vlieger bezig zijn. Het strand is een geweldige plek om te trainen. Je kunt namelijk alles wat je daar voor handen hebt benutten. Van het zand en de zee tot aan de duinen en zelfs je eigen handdoek. En het mooie is dat je door de warmte extra soepel bent waardoor trainen extra prettig is. Wil jij deze zomer in topconditie blijven? Dan is strandfitness wellicht echt iets voor jou. Gebruik je fantasie, doe wat jij leuk vindt en wees lekker sportief op het strand.

De warming-up

Voordat je gaat sporten op het strand, moet je jezelf goed beschermen. Dit betekent dat je royaal moet smeren met zonnebrandcrème. Gebruik niet te weinig en een hoge factor, omdat je op het strand blootstaat aan direct zonlicht. Dit, in combinatie met de reflectie van het water, zorgt voor een verhoogde verbrandingskans. Omdat je door het zweten snel je beschermlaag weer kunt verliezen, is het tevens aan te raden waterproof zonnebrandcrème te gebruiken.

Het is ook belangrijk om voldoende water te drinken, zowel voor, tijdens als na het sporten. Start vervolgens je sportieve activiteiten met wat stretchoefeningen, een wandelingetje over het strand of zwem een stukje in de zee.

Aan de slag op je handdoek

Je handdoek kun je prima gebruiken om je buikspieren te trainen. Je kunt verschillende buikspieroefeningen doen en tussendoor lekker even liggen in het zonnetje. Ook voor het stretchen van je armen en schouders is je handdoek een prima hulpmiddel.

Aan de slag op het zand & duinen

Rennen op het strand is behoorlijk zwaar. Start daarom langs de waterkant als je hiervoor kiest. Je kunt ook gewoon een flinke wandeling maken door de duinen of het rulle zand, goed voor de kuiten. Daarnaast kun je je armen trainen door gewoon gezellige zandkastelen te gaan bouwen met je kids.

Aan de slag in de zee

In de zee kun je je ook heerlijk uitleven. Zeker wanneer er wat golven zijn. Je hoeft dan bijvoorbeeld niet eens te gaan zwemmen, want als je met je luchtbed probeert in het water te blijven, gebruik je al tal van spieren. Je beenspieren geef je een boost door de zee in te gaan met zwemvliezen en surfen is natuurlijk helemaal een ware uitdaging voor je spieren.

Veel plezier deze zomer op het strand!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software