Lunchwandelen; goed voor je gezondheid - Gezond Gewicht

Lunchwandelen; goed voor je gezondheid

Home » Gezond Bewegen » Lunchwandelen; goed voor je gezondheid
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

De lunch thuis of op je werk is hét ideale moment om even de benen te strekken, al dan niet samen met collega’s. Lunchwandelen is laagdrempelig, want iedereen kan het, het kost niets, speciale hulpmiddelen zijn niet nodig en als je naar buiten stapt, ligt het wandelparcours al voor je klaar. Bovendien is lunchwandelen goed voor je gezondheid.

Veel werk leidt tot inactiviteit; lunchwandelen leidt tot activiteit

Voor veel mensen is werk de grootste tijdsbesteding van de dag. Veel werk leidt vaak tot inactiviteit, ook mede omdat een werkdag doorgaans zittend wordt doorgebracht. En hoe ga jij naar je werk? Met de fiets of met de auto, trein of bus? Werk je tussen je inspanningen door je boterhammen naar binnen of neem je even pauze? Wil jij ook ‘s middags niet indutten, maar actief en helder blijven? Dan is lunchwandelen alleen of met je collega’s echt een aanrader.

De beste ideeën ontstaan tijdens lunchwandelen

Lunchwandelen is een ideale ontsnapping aan je werk. Vergeet niet dat de beste ideeën vaak niet achter je bureau ontstaan, maar tijdens andere bezigheden, zoals lunchwandelen. Even lekker naar buiten in je pauze en de frisse lucht inademen, zorgt ervoor dat je nieuwe inspiratie en energie opdoet. Je bent na zo’n wandeling veel minder gestrest, je voelt je helemaal opgefrist en je kan er weer tegenaan. Probeer het maar eens. Je zal merken dat je je werk met nog meer plezier uit gaat voeren.

Het NISB promoot lunchwandelen

Volgens het NISB, het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen moeten we op minimaal vijf dagen in de week tenminste 30 minuten bewegen. Wanneer je elke (werk)dag een flinke lunchwandeling maakt, voldoe je al aan deze norm. Zeker wanneer je doorgaans een volle agenda hebt en ‘s avonds geen tijd hebt om te sporten, is lunchwandelen ideaal. Alle kleine beetje helpen. Bovendien verminder je eveneens de kans op hart- en vaatziekten, overgewicht en diabetes door dagelijks te bewegen.

Lunchwandeltips

Om het lunchwandelen dagelijks aantrekkelijk te houden, kun je iets extra’s doen. Bijvoorbeeld wandelen voor een goed doel of wandelen met een stappenteller. Je kunt ook een prikbord ophangen en hier leuke tips, foto’s van leuke plekjes uit de buurt of routes die zijn gelopen met andere delen. Daarnaast kun je ook kleine wedstrijdjes organiseren, bijvoorbeeld door de afstanden van het lunchwandelen te vertalen naar een groter doel, bijvoorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse.

Nog meer beweegtips

Lunchwandelen is goed voor je gezondheid en ook nog eens gezellig als je het samen met je collega’s doet. Heb je geen tijd om een half uur te wandelen, maar bijvoorbeeld 10 minuten of een kwartier? Er zijn nog zat andere dingen die je tijdens je werkdag kunt doen om toch aan je beweging te komen. Neem wat vaker de trap in plaats van de lift. Ga koffie halen voor je collega’s, doe tussen de middag een boodschap en stel die vraag eens persoonlijk aan je chef of manager in plaats van per mail. Wie thuis werkt, kan tussendoor een wasje doen of even stofzuigen.

Met lunchwandelen blijf je fit, minder gestrest en ben je minder snel ziek. Ontdek zelf het plezier van lunchwandelen!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software