Vandaag is het internationale dieetdag! - Gezond Gewicht

Vandaag is het internationale dieetdag!

Home » Gezond Gewicht » Vandaag is het internationale dieetdag!
dieetdag - gezond gewicht
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 Het denken als een lijner, hoe vermoeiend kan het zijn!

Vandaag is het internationale Dieet Dag!

De Internationale Anti Dieetdag is in 1992 ingesteld als reactie op de zelfmoord van een 15 jarig meisje met maat 42. Ze beëindigde haar leven, omdat ze er niet meer tegen kon dat ze zo dik was. Er worden activiteiten georganiseerd ter ere van een gezond, evenwichtig en gelukkig leven.

De verwachting van anderen!

Vecht jij al zolang als je je kan herinneren tegen overgewicht? Ben je eigenlijk wel te zwaar of vind je jezelf te zwaar. De druk van de huidige maatschappij op het hebben van een slank uiterlijk is funest voor velen van ons!  Tegenwoordig gaat er geen weekend meer voorbij waarin we bloot worden gesteld aan allerlei verleidingen, eten is gezellig en hoort erbij! Daarnaast wordt er van ons verwacht dat we slank zijn, vol energie, een gezin draaiende houden, ons bijscholen en er een uitdagende succesvolle baan op na houden. Wie aan al deze eisen wil voldoen moet behoorlijk aan de bak! Blijf bij jezelf en doe het voor jezelf!

Extern, emotioneel en lijngericht eten

Ben jij die persoon die niet langs een patatzaak kan lopen zonder een frietje te kopen? Dan heb je het zwaar want tegenwoordig is er op iedere hoek van de straat wel een snacktent aanwezig! Heb je ruzie met een vriendin en lucht het dan zo op om een reep chocola te eten, of misschien wel twee? Eens een emotie-eter is niet altijd een emotie- eter! Bedenk voor jezelf iets anders wat je kan helpen om je gedachten te verzetten. Koop een leuk truitje of ga even lekker uitwaaien op het strand! Eindigt iedere lijnpoging bij jou in een vreetbui omdat je tijdens het lijnen zo streng bent voor jezelf dat je het iedere keer niet vol kan houden? Wees niet te streng voor jezelf! Je bent een mens en geen machine!

Gedragsverandering op de lange termijn

Veel  mensen die ik spreek in mijn praktijk of tijdens de contacten in de e-cursus, hebben al veel pogingen gedaan om op een gezond gewicht te komen. Dat lukt vaak wel! Lastiger is het om een gezond gewicht te behouden. Ze zijn goed in afvallen maar ook in weer aankomen. Gedrag wat je al jaren doet, leer je niet in een paar weken af! Je kan wel een grote stap nemen in de juiste richting, hierna is het een kwestie van volhouden! Geef jezelf de tijd! Ik ben er van overtuigd dat iedereen kan leren om op een gezonde manier weer te leren genieten van eten, van hoofdzakelijk gezond eten met af en toe wat lekkers! Een feestje op zijn tijd hoort er namelijk bij! Als je de juiste keuzes maakt kan je ontzettend veel eten, af en toe wat lekkers eten en tegelijkertijd op een gezond gewicht komen en blijven!

Nog 1 keer afvallen maar dan nooit meer!

Het aanleren van een nieuwe leefstijl kost tijd maar is meer dan de moeite waard! Ik ben er van overtuigd dat het de beste manier is om een leefstijl te ontwikkelen die bij jou past! Alleen dan is deze vol te houden voor de rest van je leven! We kunnen allemaal binnen een aantal weken veel afvallen door weinig te eten. Helaas komen we dan ook vaak snel weer aan! Wat je moet leren is om je leefstijl zo aan te passen dat je je er goed bij voelt en het een verandering is voor de rest van je leven. Nog 1 keer afvallen maar dan nooit meer, weer genieten van eten, bewust eten!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Reacties gesloten.

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software