Je doet het niet voor een ander, je doet het voor jezelf!

Je doet het niet voor een ander, je doet het voor jezelf!

Home » Gezond Eten » Je doet het niet voor een ander, je doet het voor jezelf!
gezond en gewicht
Deel de vreugde!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Een gezond gewicht houden of een gezond gewicht krijgen, hangt deels samen met het hebben van een gezonde leefstijl. Hoeft natuurlijk niet! Er zijn slanke mensen die ‘er maar wat op los leven’ en het geluk hebben dat ze slank blijven. Is dat eigenlijk geluk hebben? Ik vind van niet, waarom niet? Mensen die alles kunnen eten worden niet op een natuurlijke wijze gestimuleerd om gezond te eten maar de risico’s op de mogelijke gevolgen zijn ook voor hun aanwezig.

Je hoeft niet slank te zijn voor de buitenwereld!

Ik wilde altijd slank zijn. Ik dacht vaak dat dit in ieder geval stap 1 zou zijn om succes te hebben en gewaardeerd te worden. Ik ben meer dan slank geweest, ik zag het zelf alleen niet. Hoe slanker ik werd, hoe minder ik het zag. Voor mij het bewijs dat je dingen heel anders gaat zien als je te lang voedingsstoffen tekort komt. In de loop der jaren heb ik wel geleerd dat je niet slank hoeft te zijn voor de buitenwereld. Gewaardeerd word je door wie je bent en wat je doet. ‘Dikkerds zijn gezelliger’, is niet voor niets een uitspraak die we allemaal kennen. We hoeven ook niet slank te zijn, het is belangrijk dat we een gezond gewicht hebben.

Een gezond gewicht beperkt gezondheidsrisico’s!

Een gezond gewicht beperkt vele risico’s die overgewicht met zich mee brengt. En natuurlijk is het zo dat het hebben van overgewicht ook gevolgen op emotioneel en sociaal vlak teweeg kan brengen. Het kan zijn dat je je onzeker voelt door je overgewicht, niet meer naar feestjes durft te gaan of naar de sportschool gaat, omdat je bang bent wat anderen van je vinden. Laat dat los! Je moet voor jezelf gaan werken aan een gezond gewicht omdat je dat zelf wilt! Van alle sociale, emotionele en lichamelijke voordelen heb jij profijt! Hoe sneller je begint, des te langer je hier profijt van zal hebben. Dus wat houd je tegen?

 

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software