Gezonde maaltijdsalades en lekkere zomergroenten

Gezonde maaltijdsalades en lekkere zomergroenten

Home » Gezond Eten » Gezonde maaltijdsalades en lekkere zomergroenten
gezonde maaltijdsalades - gezond en gewicht
Deel de vreugde!
  • 15
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Onlangs is uit een onderzoek van de Consumentenbond gebleken dat de meeste salades die te koop zijn bij de supermarkt erg veel vet, zout en calorieën bevatten. Ben jij aan de lijn? Dan kun je beter van maaltijdsalades uit de supermarkt afblijven. Dit betekend uiteraard niet dat je maar meteen alle maaltijdsalades moet negeren, want net als met zoveel producten geldt ook voor maaltijdsalades; er zijn gezonde en minder gezonde varianten.

Wat zijn gezonde maaltijdsalades?

Salades met veel kaas, spekjes, gekookte pasta en/of zure room, daar kun je beter van afblijven. Zo’n goed gevulde salade levert alleen maar meer calorieën. Dit is, ook al ben je niet aan de lijn, niet goed voor je. Wil je graag een gezonde levensstijl aanhouden, dan doe je er slim aan om zelf iets lekkers klaar te maken. Enkele voorbeelden van maaltijdsalades die gezond en wél goed voor de lijn zijn:

Salade met veel groenten

Een salade met veel groenten is absoluut gezond. Beperk je dan niet allen tot de gebruikelijke sla, komkommer en tomaten, maar varieer bijvoorbeeld ook met radijs, wortel, gekookte bietjes, sperziebonen, spinazie en paprika. Voeg tevens wat noten en peulvruchten toe.

Een kleurrijke salade

Maak van wortel, snijboontjes, spinazie, maïs, gerookte kipstukjes en een rode uit een kleurrijke salade. Maak op basis van yoghurt een dressing. Eet smakelijk!

Een salade met een Mexicaans tintje

Doe wat tomaten, maïs, kidneybonen, ijsbergsla en avocado bij elkaar. Hussel daar een dressing van limoensap, koriander, olijfolie en verse rode peper doorheen en klaar is je gezonde salade met een Mexicaans tintje.

Lekkere zomergroenten

Iedere maand van het jaar kent zijn eigen smaakvolle groenten. Vooral tijdens de zomermaanden kun je van de lekkerste producten genieten, veelal van eigen bodem. En deze groenten zijn ook nog eens super gezond. Maak kennis met:

Aubergine

Een groente met de minste calorieën van alle groenten. Aubergine zien we vooral terug in Mediterrane gerechten, maar natuurlijk is deze paarse groente met zijn harde schil ook in jouw keuken te gebruiken.

Zomerbieten

Bieten zijn niet zomaar bieten. Je hebt namelijk zomer- en winterbieten. Het verschil zit hem vooral in de afmeting van de biet. Zomerbieten zijn wat kleiner en worden met het groene loof eraan verkocht. Bieten zijn sowieso erg gezond, want ze zitten boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Artisjokken

Artisjokken ken je wellicht alleen als ingrediënt op pizza’s? Maar, ze zijn ook in andere gerechten erg lekker en vooral erg gezond, want ze helpen hard mee bij je vetverbranding. Probeer geroosterde artisjokken eens of voeg wat artisjok toe bij je spaghettimaaltijd.

Broccoli

Eigenlijk een groente die je het hele jaar door moet eten, want deze groente staat met stip op nummer 1 als het gaat om de meest gezonde groente. Broccoli bevat heel veel vitamines, mineralen en vezels en heel weinig calorieën en vet. Eet broccoli dus niet alleen als lekkere zomergroente.

Tuinbonen

Tot slot willen we je de tuinboon natuurlijk ook niet onthouden. Je houdt van deze typische zomergroente of je houdt er niet van, maar gezond is de tuinboon zeker!

 

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software