Zelf ijsjes maken - Gezond Gewicht | Lifestylecoaching en Voedingsadvies

Zelf ijsjes maken

Home » Gezond Eten » Zelf ijsjes maken
zelf ijs maken gezond gewicht
Deel de vreugde!
  • 18
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

De zomer is bij uitstek een periode waarin we weer volop ijsjes kunnen eten. Nu de temperaturen stijgen naar tropische waarden geeft een lekker softijsje, waterijsje of bolletje chocolade ijs ons een aangename verkoeling. Maar ja, al die heerlijke koude lekkernijen zijn wel een beetje in strijd met ons streven bikiniproof te blijven. Gelukkig is daar een oplossing voor; zelf ijsjes maken! Ga aan de slag met verse ingrediënten en voordat je het weet geniet jij van je eigengemaakte gezonde ijsjes.

Zelf ijsjes maken is helemaal niet moeilijk en je hebt ook niet erg veel nodig. Met wat ijsvormen, jouw favoriete ingrediënten, een vriezer, zeef, eventueel een blender en natuurlijk een portie creativiteit en enthousiasme kom je al een heel eind.

Waterijsjes maken

Iedereen kent de waterijsjes wel. Op een zomerse dag zijn ze lekker verkoelend. Je kunt deze verfrissende ijsjes in heel veel variaties maken. Kies bijvoorbeeld voor ijslolly’s als vorm en vul deze met jouw favoriete fruit. Pers enkele sinaasappelen en verwarm het pure sap met wat toevoeging van een beetje suiker en water. Zodra het geheel is afgekoeld, kun je de vormpjes vullen met het mengsel en in de vriezer zetten. Als ze helemaal bevroren zijn, haal je ze eruit en smullen maar.

Wanneer je voor aardbeien, bananen of frambozen ijsjes kiest, dien je de vruchten eerst in een blender fijn te maken en te zeven. Mix ook eens yoghurt met gepureerd vers fruit of maak waterijsjes van je favoriete frisdrank. Kinderen zullen smullen van ijsjes gemaakt van ranja.

Roomijs maken

Voor het maken van roomijs heb je als basis melk (250 cc) en room (200 cc) nodig. Je kunt er eventueel een of twee eidooiers aan toevoegen om het nog romiger te maken. De melk kun je wat verhitten om smaakmakers, zoals vanille te laten trekken. Voeg je favoriete ingrediënten inclusief de basterdsuiker (100 gram) toe, meng het goed en zet alles vervolgens in de vriezer. Heb je geen ijsmachine, dan dien je het mengsel in de vriezer regelmatig even om te scheppen. Dit houdt het ijs luchtig en voorkomt ijskristallen.

Een leuke ijstip is de ingevroren banaan. Wanneer je deze in de blender doet, ontstaat een superromige massa. Room hoef je dan niet eens meer toe te voegen en zo wordt het een stukje gezonder ijs eten

Bosvruchtensorbet van zelfgemaakt ijs

Met wat bosvruchten (250 gram), citroensap (1 theelepel), yoghurt (375 gram), een beetje slagroom (50 gram) en suiker (100 gram) kun je al snel een heerlijke sorbet maken. Het fruit pureer je met de suiker en het citroensap. Voeg het fruitmengsel, de slagroom en de yoghurt toe en meng het tot een geheel. Laat het vervolgens even een uurtje rusten. Zet daarna alles in de vriezer en roer geregeld het mengsel door om ijskristallen te voorkomen. Het ijs wordt zo ook lekker smeuïg.

Voor de opmaak pureer je nogmaals 250 gram verse bosvruchten en schenk je het sap in een koud, hoog en smal glas. Leg hier twee bolletjes van je zelfgemaakte ijs op. Garneer de sorbet met enkele vruchtjes, een wafeltje en oké een klein toefje slagroom. Smullen maar!

Heb jij zelf ijstips? Geef dan een reactie zodat ook anderen hiervan kunnen genieten!

The following two tabs change content below.

Gerdien Hopster

Voedingscoach en Lifestylebegeleider
Ik help mensen die, net als ik vroeger, op het moment in strijd zijn met hun lichaam en gewoontes die een gezond gewicht en daardoor geluk in de weg staan. Ik help, adviseer en begeleid je naar een fitter en leuker bestaan waarbij niet alleen gewicht maar vooral je geluk het uitgangspunt is.

Laatste berichten van Gerdien Hopster (toon alles)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rust

Vertrouwen

Verandering

Resultaat

Powered by WishList Member - Membership Software